Kisiklott egy vonat Szaloniki közelében, többen meghaltak

vonatbaleset Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisiklott egy görög intercity-szerelvény Szaloniki közelében, a balesetben négyen életüket vesztették, és többen megsérültek – derült ki vasárnapi médiajelentésekből.

A görög államvasutak elmondta, hogy a szerencsétlenség szombat este történt az ország északi részén található kikötőváros szomszédságában. Öt embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, köztük a mozdony vezetőjét. A mentőcsapatok vasárnap hajnalban is a helyszínen dolgoztak.

"Megpróbáljuk kiszabadítani a bent rekedt utasokat a vagonokból" – mondta el a görög tűzoltóság egyik szóvivője. Televíziós jelentésekből és helyszíni tudósítók beszámolóiból kiderült, hogy a szerelvény mind az öt kocsija, sőt a mozdony is kisiklott Ádendron faluja mellett. A vonaton mintegy százan utazhattak. A mozdony belerohant egy házba –adta hírül a Skai görög tévécsatorna.

Az intercity-szerelvény szombat délután indult Athénból, és estére kellett volna megérkeznie Szalonikibe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.