A jövő hét időjárása: kánikula záporokkal

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
kánikula időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak, akik még most moccannak ki belföldön nyaralni: jó hírünk van - folytatódik a meleg augusztus második felében is. Záporokra azonban számítanunk kell. 

Hétfőn a sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhőre számíthatunk. Elvétve alakulhat ki zápor, esetleg egy-egy zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zápor, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Kedden napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, legfeljebb néhol északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, néhol lehet zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtökön a napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Pénteken a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szombaton napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, összességében több helyen lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.