Zsaroló szexvírus terjed az interneten: Vadon Jani is kapott e-mailt

szex Vadon Jani hekker vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb zsarolóvírus a pornóoldalak rajongóinak okozhat komoly problémát.

Új zsarolóvírus terjed az interneten, amely a magyarokat is érinti. Azoknak van mitől félniük, akik előszeretettel látogatnak különféle pornóoldalakat. Azzal fenyegeti a látogatókat, hogy kémszoftverrel és webkamerával megörökítette a számítógép az intim pillanatokat, melyek a felnőttfilmek nézése közben történt, és elküldi az ismerőseinknek, amennyiben nem fizetünk félmillió forintnak megfelelő összeget 72 órán belül.

Szexes zsarolóvírus terjed – Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

„Nem szabad hinni a fenyegetésnek, illetve fizetni. Ez csak az internetes zsarolóvírusok egy újabb válfaja, amelyek többsége átverés. A hekkerek rendszerint azt állítják, hogy megszereztek egy olyan videót vagy fájlt, ami ránk nézve kompromittáló. Gyakran azzal rémisztgetnek, hogy a gép webkameráján keresztül felvették, ahogyan egy pornóoldal meglátogatása során szexeltünk a gép előtt” – mondta a Blikknek Petrányi-Széll András, a G DATA informatikai biztonsági cég kommunikációs vezetője. A vírus azzal próbálja megfélemlíteni még jobban a felhasználót, hogy egy jelszavunkat is megemlítik a levélben.

Vadon Jani is megkapta a zsarolóvírust Fotó: Origo

A Rádió1 reggeli műsorában Vadon Jani is vallott arról, hogy kapott a minap egy zsarolóvírust, a hekker azt állította, rögzítette, ahogy „éppen kellemes pillanatokat szerez magának” a műsorvezető. Ez bizonyítja, hogy itthon sincs senki biztonságban: a szakértők azt tanácsolják, takarják le az emberek a kamerát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.