Agyonverhették a Börtönrádió egykori műsorvezetőjét, Ábit

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
börtönrádió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egy ideje az utcára kényszerült, Ábi becenéven is ismert H. Márton, az egykori Börtönrádió műsorvezetője pénteken került kórházba súlyos sérülésekkel: másnapra meghalt. A családja szerint agyonverték, de a rendőrség szerint idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

"Amikor az egyik hozzátartozója kiment hozzá a III. kerületi parkba, a teste tele volt sérülésekkel. Azonnal hívta a mentőket, akik kórházba szállították, de másnap meghalt" – nyilatkozta a Borsnak a férfi egyik családtagja. Úgy véli, vascsővel verhették meg az 55 éves férfit, aki 2004 óta szinte folyamatosan börtönben ült, csak néhány éve szabadulhatott.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Felbéreltek ellenem egy bérgyilkost, aki fejbe lőtt. Kómában voltam, meg kellett tanulnom újra járni és beszélni" - mesélte korábban egy műsorban a férfi, aki a váci börtönben kapott lehetőséget, hogy egy rádiós tanfolyamot elvégezzen, így lett a börtönrádió műsorvezetője.

A napilap megkeresésére a rendőrség közölte: a haláleset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK közigazgatási eljárást rendelt el. Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint nem emberölési ügyként kezelik a halálesetet. A minősítés a későbbiekben még változhat. A férfit kezelő orvos szerint egyébként bántalmazásra utaló körülmény nem merült fel, így az esettel kapcsolatban bűncselekmény nem volt megállapítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.