Óriáspanda-ikrek születtek egy belgiumi vadállatparkban

Forrás: MTI/EPA/Fazry Ismail -
óriáspanda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriáspanda-ikrek születtek a belgiumi Pairi Daiza vadállatparkban. Ez a második alkalom, hogy a Kínából 2014-ben érkezett nőstény, Hao Hao kölyköt hozott a világra – jelentette be pénteken az intézmény.

Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkezett a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból.

Az ikrek csütörtökön születtek, az év nyolcadik hónapjának nyolcadik napján – közölte az állatpark, emlékeztetve arra, hogy a nyolcas szám szerencsét hoz a kínai kultúrában. Hao Haónak 2016-ban már született kölyke, Tien Pao. A külföldön született kölyköket a kölcsönszerződés értelmében két-három éven belül Kínába szállítják. Az illetékesek tájékoztatása szerint a mai napig már 11 fogságban született óriáspandát vezettek vissza a vadonba Kínában, közülük kilenc még mindig él.

Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén. Fogságban világszerte tavaly 548 élt.

Forrás: MTI/EPA/Fazry Ismail

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.