A Sláger FM szerint többször figyelmeztették kirúgása előtt Abaházi Csabát

Forrás: Instagram/Abaházi Csaba -
Abaházi Csaba kirúgás káromkodás Sláger FM
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reagált a Sláger FM Abaházi Csaba kirúgására.

Mint arról már beszámoltunk, egy káromkodás miatt azonnal hatással kirúgták a Sláger FM-től Abaházi Csabát. A rádió most röviden reagált az elbocsátásra: elárulták, a műsorvezető nem először vétett az ellen az alapvető szabály ellen, hogy rádióstúdióban nem szabad káromkodni.

A Media1 azt írja, a Médiatanács egy-egy adásba kerülő káromkodást pénzbírsággal szankcionálhat, és a médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerülhet, ha a rádió frekvenciáján ilyesmit akár csak két alkalommal is „fülön csípett" a hatóság.

Abaházi Csaba Forrás: Instagram/Abaházi Csaba

Többször figyelmeztettem már Abaházi Csabát trágár szavakért, mert többször is előfordult már ilyesmi. Mintha csak szabotálná a rádió működését!" – nyilatkozta Radu Morar, a rádiót működtető Tematic Media Group tulajdonosa.

Abaházi Csaba viszont azt állítja, ez volt az első ilyen eset és őt soha nem figyelmeztették.

A fenti hír miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága pontosítást kért (Frissítés 2020.03.04.)

A Médiatanács trágárság esetében nem egy-egy konkrét káromkodás miatt szankcionál, hanem a nem megfelelő korhatári besorolás miatt. A Médiatanács nem számolja a rádióadásokban elhangzó trágár kifejezéseket, hanem akkor szab ki szankciót, ha egy adott téma feldolgozása a médiatörvény alapján nem illeszkedik a médiaszolgáltató által a gyerekek védelmében alkalmazott korhatári besorolási kategóriához, és mindig az adott ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – hangsúlyozzák az NMHH-nál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.