Dopping-botrány: a Giro d'Italia szakaszgyőztesét eltiltották a versenyzéstől

dopping Giro d'Italia eltiltás kerékpáros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négyéves eltiltást kapott a Giro d'Italia szakaszgyőztese, doppingszer használata miatt.

Tiltott szer használatáért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) négy évre eltiltotta a Giro d'Italián korábban szakaszt nyerő fehérorosz Kansztancin Szivcovot - írja az MTI.

Nimes, 2019. július 23. Caleb Ewan, a Lotto Soudal ausztrál versenyzője (b3) győz a 106. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny tizanhatodik, Nimes-től Nimes-ig tartó 117 kilométeres szakaszán 2019. július 23-án. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A 37 éves Szivcov 2018. július 31-én versenyen kívüli ellenőrzés során szolgáltatott olyan mintát, amelyben eritropoetint (EPO) találtak. A pozitív doppingteszt miatt csapata, a Bahrain-Merida azonnal felfüggesztette a versenyzési jogát, Szivcov pedig abban az évben bejelentette visszavonulását.
A kerekes 2013-ban tagja volt a csapat időfutamban világbajnoki bronzérmes Sky istállónak. Egyéniben a legjobb eredménye, hogy 2011-ben kilencedik, 2016-ban pedig tizedik lett összetettben a Giro d'Italián, melyen 2009-ben szakaszt is nyert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.