Több százan vettek részt a tragikus hirtelenséggel elhunyt válogatott birkózó temetésén

halál temetés birkózás sportoló birkózó Tóth Bendegúz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tragikus hirtelenséggel, edzés közben, június 4-én elhunyt a 22 éves birkózó, Tóth Bendegúz.

A fiú szabadtéri edzés közben lett rosszul. Társai azonnal a segítségére siettek, és elkezdték újraéleszteni, amit a helyszínre érkező mentők folytattak. Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol több mint egy órán át küzdöttek a fiatal sportoló életéért, de hiába.

A 22 éves sportolót ma helyezték örök nyugalomra lakóhelyén, Gombán. A szertartáson több százan vettek részt.

A Magyar Birkózószövetséget Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, Farkas Tibor főtitkár, a három szakvezető (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András) és a teljes apparátus képviselte. Az MBSZ részéről a volt sporttárs, Bácsi Péter búcsúztatta az U23-as és kadet Eb-ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második 22 éves kiválóságot - írja a Blikk.

A szertartáson megjelentek koszorúkkal és egy-egy szál virággal búcsúztak Tóth Bendegúztól, akit a Magyar Birkózó Szövetség és klubja, az ESMTK egyaránt saját halottjának tekinti.

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.