Friss hírek az Eb alatt a pályán újraélesztett focista állapotáról: eldőlt, hogy folytathatja-e a karrierjét

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
futball Ajax defibrillátor Christian Eriksen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkolta a világot az, ami Christian Eriksennel történt az Eb-n: összeesett a dán-finn mérkőzésen. A sportolót újraélesztették, kórházba került és kardioverter-defibrillátort ültettek a mellkasába.

Azóta kiderült, hogy Olaszországban nem kaphat játékengedélyt a beültetett defibrillátora miatt, de most úgy tudni, mégis folytathatja profi labdarúgó-karrierjét az Ajaxban Christian Eriksen.

A holland sztárcsapat érdeklődéséről egy újságíró, Omar Hawwash értesült. Ott nem csinálnak gondot a defibrillátorból, ilyennel futballozik 2019 óta a holland válogatott Daley Blind is.

Az ICD nevű eszközre a sportolónak az esetleges szívritmuszavarok okán bekövetkező szívrohamok miatt van szükség. "Christian elfogadta az eljárást, a tervet pedig a dán, valamint a nemzetközi orvosok is támogatják, akik egyöntetűen ezt az eljárást javasolták" - nyilatkozta akkor a dán szövetség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.