Több diákot is megmérgeztek az egyetemen: egyikük életveszélyes állapotba került

Forrás: Shutterstock -
megmérgezés mérgezés méreg támadás egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rejtélyes mérgezés történt Németország műszaki egyetemén.

Több hallgató is rosszullétre panaszkodott a németországi TU Darmstadt Egyetemen. A diákok hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű campusa egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből.

A megmérgezett hallgatók közül hatan kórházba kerültek, egyikük életveszélyes állapotban volt, ám közben az ő állapotát is stabilizálták, sőt, egyiküket haza is engedték.

Több diákot is megmérgeztek az egyetemen, egyikük életveszélyes állapotba került (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatban 40 fős nyomozócsoportot állított fel, és azt állapították meg, hogy a támadók tejesdobozokba és vizespalackokba juttattak mérgező anyagot. Az egyetem az ügy kapcsán Twitteren is posztolt: azt írták, hogy megdöbbentek a történtek miatt, illetve arra figyelmeztették hallgatóikat, hogy akik fogyasztottak a campuson található élelmiszerekből, forduljanak orvoshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.