Közleményben tudatta a színház: nem lép színpadra Cserhalmi György

Forrás: Origo -
színpad közlemény színház Radnóti Miklós Színház Cserhalmi György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a Radnóti Színház és a nézők már nagyon várták az Antigoné márciusi bemutatóját, most rossz hírt közölt a színház: Cserhalmi György nem lép színpadra. Sem most, sem pedig később.

A Radnóti Színház és a nézők is nagyon várták, hogy újra lássák Cserhalmi Györgyöt az Antigoné márciusi bemutatóján. Úgy volt, hogy a színész Teiresziasz szerepét formálja meg, ám a színház a napokban azonban egy közleményt adott ki, melyben tudatták, hogy a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész nem lesz látható az előadásban.

"Nagyon sajnálom, hogy most nem dolgozhattunk vele együtt, de mindennél fontosabb, hogy ne veszélyeztessük őt, hogy még sokáig legyen a közös munkára esély. Az előadásba pedig nem hívunk erre a szerepre helyette más vendégművészt. A társulat nélküle, másfajta módon próbálja meg megfogalmazni Teiresziasz bölcsességét és megkerülhetetlenségét"

– nyilatkozta a darab rendezője, Porogi Dorka.

Forrás: Origo

A bemutató így végül március 12-én, szombaton lesz, azonban egy hozzászólásból kiderül, hogy Cserhalmi sem most, sem később nem lesz látható a darabban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.