Putyin már nem él, hasonmások helyettesítik - állítja a brit titkosszolgálat

Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov -
titkosszolgálat Vlagyimir Putyin Putyin Hasonmás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérfagyasztó feltételezéseket közöltek brit titkosszolgálati vezetők a minap a sajtóval: szerintük könnyen lehet, hogy az orosz elnök már hetek, sőt, hónapok óta nem él, a vezérkar pedig agyafúrt módszerekkel igyekszik ezt leplezni.

Az MI6 vezérei szerint Putyin nagyon beteg, valószínűleg rákos. Úgy vélik, az elnök legutóbbi nyilvános szereplései vagy előre felvett anyagok, vagy hasonmás helyettesíti őt, melyre szerintük már korábban is volt példa – írja a Bors.

Vlagyimir Putyin Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov

Egy, a Daily Starnak nyilatkozó forrás azt is elmagyarázta, hogy miért állna az orosz vezetőség érdekében eltitkolni Putyin elhalálozását. Szerinte az elnök távozása nagy zűrzavart okozna, és a tábornokok többsége minden bizonnyal kivonulna Ukrajnából, emellett politikai merényletekre is fel kellene készülniük a Kreml fejeseinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.