Új Omega épül a tragédiák után: ők lesznek a tagok

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Kóbor János Molnár György Elefánt Omega
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mendzser beszélt erről.

Az Omega együttest az elmúlt időszakban rengeteg tragédia érte. Meghalt Benkő László, majd a korábbi gitárosuk, Mihály Tamás, tavaly decemberben pedig a frontemberüktől, Kóbor Jánostól kellett elbúcsúzniuk. Ha ez még nem lenne elég, gitárosuk, Molnár György Elefánt komoly betegséggel küzd. Az Omega azonban a hírek szerint újjáalakul. Debreczeni Ferenc, vagyis Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is része lesz az új formációnak.

Budapest, 2013. március 15. Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Omega Testamentum néven szeretnék összehozni egy zenekart, amelyben Ciki és Kati is benne van, és megtaláltam a gitárost, akit úgy hívnak, hogy Maróthy Zoltán. Ő egyébként a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettese" - idézi a Blikk az Omega menedzserét, Trunkos Andrást, aki Boros Lajos műsorában beszélt erről.

"Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről" - tette hozzá.

"Engem az nem érdekel, ha valaki rosszul játssza el a Gyöngyhajú lányt. Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Fogalmam sincs, ki lesz az énekes. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat" - árulta még el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.