Éhesen kapta meg Joey szerepét, aki miatta lett sokkal jobb fej – 10 érdekesség az 55 éves Matt LeBlancról

film színész Jóbarátok Matt LeBlanc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Joey-val ellentétben kiválóan beszél franciául, meleg útikönyv borítóján is pózolt, bicikliláncot tetováltatott magára, és megküzdött a kislánya súlyos betegségével is. 55. születésnapját ünnepli Matt LeBlanc, akit az egész világ csak Joey-ként ismer, de akinek élete és karrierje ezen kívül is számos érdekességet tartogat.

Joey-val ellentétben kiválóan beszél franciául.

A Jóbarátokban poénforrás volt az, hogy Joey megpróbált megtanulni franciául, de nem igazán sikerült neki. Vele ellentétben LeBlanc folyékonyan beszéli a franciát, ami a családi gyökereiből is fakad: a vezetékneve is francia eredetű, az édesapja ágáról pedig francia-kanadaiak az ősei. Anyai ágon olasz származású.

Noha Matt a beceneve, a Jóbarátok forgatásán senki sem hívta így.


Az ismerősei Matt-nek, vagy Matty-nek becézik, de a Jóbarátok forgatásán mégis mindenki csak LeBlanc-nak szólította. Ennek oka az volt, hogy a Chandlert alakító Matthew Perry beceneve is Matt, és inkább elkerülték a félreértéseket.

Meleg útikönyv borítóján is pózolt.


A középiskola elvégzése után egy ideig Floridában dolgozott fotómodellként. Ebbe pedig olyan munkák is belefértek, mint amikor a Damron Travel Guide nevezetű meleg útikönyv borítójára készült fotón pózolt.

Ketchupreklámmal és rém rendes családdal indult a karrierje.


A színészi karrierje kezdetén csak kisebb szerepeket kapott reklámokban és tévés produkciókban. Ezek között azonban akadtak emlékezetesek is: egy 1987-es Heinz ketchupreklám a szereplésével még a cannes-i reklámfilmfesztiválon is fődíjat nyert, a nevezetes Egy rém rendes családban pedig Kelly udvarlóját játszotta néhány rész erejéig.

11 dollárral a zsebében kapta meg Joey szerepét.


A Jóbarátok szereplőválogatásának idején annyira le volt égve, hogy mindössze 11 dolláros vagyonnal rendelkezett. Így aztán a szereplőtársaival elletétben, akik az első gázsiból kocsit és hasonlókat vásároltak, ő egy kiadós vacsorára nevezett végre be inkább.

Miatta lett sokkal jobb fej Joey.


Joey karaktere a sorozat alkotóinak eredeti tervei szerint sokkal nagyobb suttyó lett volna. Az első forgatókönyveket olvasva azonban LeBlanc feltette nekik a kérdést: ha ennyire bunkó ez a figura, a többiek miért barátkoznak vele? Ennek hatására aztán sokat finomítottak a karakteren az írók.

Idegrendszeri problémával született a gyereke.


2004-ben lett apa, az első és mindmáig egyetlen gyermeke Missy McKnighttól született, akivel három évig éltek házasságban. A kisbaba 11 hónapos korában elkezdett súlyos rohamokat produkálni, és egy ritka idegrendszeri rendellenességet diagnosztizáltak nála, ami mozgásszervi problémákat is okoz. A kezelések szerencsére sikeresnek bizonyultak, és a kislány már kétéves korára is nagyrészt maga mögött hagyta a tüneteket.

Bicikliláncot tetováltatott magára.


Két tetoválás díszíti a testét. Egy biciklilánc a jobb bicepsze körül, és felette a lánya, Marina Pearl neve.

A száguldás a hobbija.


Imádja a gyors motorokat és kocsikat, az egyik hobbija az autóverseny, ezért aztán igazán testhezálló feladatnak bizonyult számára az is, amikor három éven keresztül működött közre a híres autós tévéshow, a Top Gear műsorvezetőjeként.

Legutóbb apaszerepben tündökölt.


A karrierje során végig a tévésorozatok jelentették az igazi terepet számára, és az utóbbi években két, hosszabb életet megélt szériában is szerepelt. A Sikersorozatban saját maga egy fiktív változatát, a Jóapátokban pedig egy olyan férjet és családapát játszott, akinek a felesége visszamegy dolgozni, ezért aztán neki kell helyette átvennie a háztartás vezetését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.