"Senki sem akarja ezt a munkát" - Elon Musk távozására szavaztak a Twitter-felhasználók

Forrás: AFP/Jim Watson -
Twitter távozás szavazás Elon Musk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Twitter-felhasználók többsége Elon Musk távozásával értene inkább egyet - derül ki a hétfőn lezárult közösségi szavazáson. A szavazást maga Musk indította vasárnap, azután, hogy a vezérigazgatóság más rivális közösségi platformok népszerűsítését és említését tiltó intézkedés bevezetését lengette meg hétvégén.

A mintegy 17,5 millió válaszadó több mint fele - 57,5 százaléka - Musk távozása mellett tette le a voksát, míg a maradék 42,5 százalék a techmilliárdos maradása mellett foglalt állást. Musk azt mondta vasárnap, hogy tiszteletben fogja tartani a szavazás végeredményét, de a távozásával kapcsolatosan eddig semmilyen információt sem osztott meg.

Nem sokkal a szavazás megkezdése után Musk így válaszolt az egyik felhasználó kérdésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra: "senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód."

Elon Musk távozására szavaztak a Twitter felhasználói Forrás: AFP/Jim Watson

A vasárnapi szavazást azután indította el Musk, hogy hétvégén a cég vezetősége közölte: a jövőben egyes közösségi platformok linkjeit nem lehet megosztani, népszerűsíteni a bejegyzésekben. A bevezetésre váró új direktívát heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is. Egy későbbi bejegyzésben Musk pontosította a szabályozást. Eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozott volna, amelyeknek egyedüli célja a rivális közösségi platformok népszerűsítése. A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal való előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.

Musk, a világ második leggazdagabb embere októberben vált a közösségi platform többségi tulajdonosává 44 milliárd dollárért, és azonnal szervezeti átszervezésébe fogott. Első lépésben kirúgta a vállalat alkalmazottainak több mint felét, majd menesztette a teljes igazgatótanácsot, míg végül feloszlatta a vállalat biztonsági tanácsát.

A szervezetátalakítás mellett számos ellentmondásos lépést tett, többek között engedélyezte néhány felfüggesztett fiók, például Kanye West rapper és Donald Trump fiókjainak visszatérését az oldalra, ugyanakkor letiltotta a magánrepülőgépének útvonalát követő Twitter-fiókot.

Musk, aki decemberben elvesztette a világ leggazdagabb emberének címét, alapítója az alagútépítéssel foglalkozó Boring vállalatnak, az orvosi eszközöket gyártó Neuralinknek, a SpaceX űrkutatási vállalatnak, valamint az elektromos autók gyártásával foglalkozó Teslának is - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.