dokumentumfilm Újpest FC focista Törőcsik András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dokumentumfilm készül Törőcsik Andrásról, sporttörténelmünk kiemelkedő labdarúgó tehetségéről. Törő játékstílusa és pályája igazi futballtörténeti metszéspont.

Az Újpest legendájának pályaívében összesűrűsödik a magyar futballkultúra minden korszaka. A különleges alkotás feltárhatja a magyar futballt övező ambivalens hangulat origóját, és betekintést nyújthat a hazai labdarúgókról felállított sztereotípiák, negatív közhelyek, futball-paradoxonok mögé.

A dokumentumfilm ötletgazdája és egyben producer-rendezője Székely Miklós az Arte Film ügyvezetője küldetésének érzi, hogy elkészüljün ez a dokumentumfilm:
"Minél több időt töltök Törőcsik András életének tanulmányozásával, annál inkább érzem küldetésemnek, hogy megszülessen ez a dokumentumfilm, ami elsősorban a világklasszis labdarúgó tehetségét és a benne megmutatkozó magyar futballstílust ünnepli. Szerencsés vagyok, hogy olyan alkotótársra találtam Szekeres Diána személyében, aki nem csak zseniális forgatókönyvíró és rendező, de hozzám hasonló szenvedéllyel és érzékenységgel közelíti meg a témát."

Táncolj Törő! - Dokumentumfilmen a Legenda útja Forrás: Life.hu

Az újpesti klasszis életének újszerű bemutatása napjainkig ható folyamatok feltárásában segédkezhet. A filmben felvonuló perspektívák változó játéka és ritmusa eddig nem látott ellenfényben mutatja be Törőcsik András pályaívét részben önvallomásain, részben pedig kortársai visszaemlékezésein, hazai és nemzetközi szakértői véleményeken keresztül.

Hogyan fordult az őt éltető felejthetetlen Táncolj, Törő! rigmus keserédes blues-zá a magyar futballszeretők szívében? A film a fiatal labdarúgóknak és futballszeretőknek az újdonság erejével hat majd, és bír - remélhetőleg - identitásképző erővel.

A film betétdalának szerzője Vígh Arnold, dalszövegírója és egyben egyik előadója Széki Attila Curtis, aki Sári Évivel együtt látható majd a rendhagyó látványvilágú videoklipben.

A film várhatóan ez év őszén kerül képernyőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.