"Annak a felismerése, hogy meghaltam, nagyon nehéz" - megszólalt a villámcsapást szenvedett nő

Forrás: AFP/Thomas Rensinghoff -
halál Rebecca Soto emlékezetkiesés villámcsapás
Két percig volt halott az a nő, akit kutyasétáltatás közben ért villámcsapás. Rebecca Soto túlélte az esetet, de a felépülése nem volt egyszerű.

A floridai nő, Rebecca Soto éppen a kutyáját sétáltatta, amikor hirtelen belecsapott a villám. Rebeccára férje talált rá, eszméletlenül feküdt a földön. A férfi azonnal hívta a mentőket, a kórházba vezető úton azonban a nő szíve leállt. Defibrillátor segítségével igyekeztek újraéleszteni, és sikerrel jártak, de Rebecca felépülése hosszú folyamat volt.

Képünk illuszráció Forrás: AFP/Thomas Rensinghoff

Komoly égési sérüléseket szenvedett, emlékezetkiesése volt, valamint terápiás hipotermiát is alkalmaztak nála, hogy az agyműködése helyreálljon - írja az Unilad. „Annak a felismerése, hogy meghaltam, nagyon nehéz. Sok feldolgoznivalóm van" - árulta el Rebecca. Hozzátette, családjára és barátaira támaszkodott, akik fotókat mutattak neki és történeteket meséltek az életéről. „Nagyon hálásnak éreztem magam, hogy itt lehetek, ahol vagyok" - mondta a nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.