DIY Karácsonyi díszek 1. rész - Készülj fel az ünnepi dekorálásra!

dekor karácsony DIY ünnep karácsonyfadísz dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon az adventi időszak - egyre többen öltöztetik már december elején otthonukat ünnepi hangulatba. Ha idén igazán egyedi és kézzel készített díszekkel szeretnéd dekorálni otthonodat, akkor mindenképpen tarts velünk!

Ha a karácsonyi hangulatról van szó, nem tudjuk elég korán kezdeni. Az igazán fanatikusok már az adventi időszakban teljesen feldíszítik otthonukat kívül és belül egyaránt. Egyre több családban advent első vasárnapján állítják fel a karácsonyfát, mint dekorációs elemet, így egy hónappal tovább élvezhetik a karácsonyfa csodálatos fényeit.
Ha kényelmesen, kapkodás nélkül akarsz felkészülni az idei ünnepi szezonra és kézzel készített díszekkel szeretnéd dekorálni az otthonodat, összegyűjtöttünk néhány könnyű és lélegzetelállító ötletet.

Csillámló hópelyhek


Gyűjts össze néhány wc papír gurigát, majd fesd le őket hófehér festékkel. Miután megszáradtak, lapogasd meg a hengereket, majd vág fel azokat egy-másfél centis vastagságú kis darabokra.
Ha ezzel megvagy, izzítsd be a ragasztópisztolyodat és formázz felőlük hópelyhet a következő módon:
Első lépésben egyszerűen csak ragaszd egymáshoz a papírdarabokat, már így is egy csodaszép díszt kaphatsz. Ha ezzel megvagy, két darab közé szintén ragassz egy harmadikat is. Attól függően, mekkora díszt szeretnél készíteni, ismételd meg ezt a lépést. Ha ezzel is megvagy, hajtsd félbe a megmaradt papírokat és a legbelső körben lévő papírok belsejébe hajó formában ragaszd be őket, a képen látható módon. Az elkészült hópelyhek éleit kend be ragasztóval és szórj rájuk tetszőleges színű csillámot - Néhány perc alatt hihetetlen eredményt érhetünk el. Ezzel a dísszel nem csak a karácsonyfádat, de otthonod bármely pontját díszítheted.

Csillámló hópelyhek Forrás: veraviglie.com

Masins toboz

Ez a dísz valóban csak néhány percet vesz igénybe, amennyiben van a kezed ügyében megfelelő mennyiségű toboz. Ha nincs, sétálj egyet a természetben és gyűjts össze néhányat, így még értékesebb lesz számodra az ebből készült dekoráció.
A tobozokat szárítsd ki, fesd le őket tetszőleges színnel - arannyal, ezüsttel vagy fehérrel. Ha megszáradt, nincs más dolgod, mint a tetejére ragasztani egy selyem szalagból készített masnit és egy akasztót, amivel a fára helyezheted. A végeredmény ez esetben is gyönyörű lesz.

Masins toboz Forrás: makeit-loveit.com

Csillogó papírtoll


A kidobásra váró könyvek lapjait használd fel ehhez a díszhez: vágj az írott lapokból egyforma tollformákat (ezeket az internetről is kinyomtathatod, de kézzel is rajzolhatsz sablont hozzá). Minél többet készítesz, annál hosszabb díszt formázhatsz belőlük. A tollak oldalait irdald be ollóval, majd fesd be ragasztóval a végeit és mártogasd bele csillámporba. Ha megszáradtak a papírtollak, vegyél egy tetszőleges színű, lehetőleg a csillámpor színével egyező madzagot és ragaszd rájuk a tollakat - ez a dekorációs elem szépen mutat a karácsonyfán, az ablakon, de a lámpáról lelógatva is feldobhatod vele az enteriőrt.

Csillogó papírtoll Forrás: lifeisaparty.ca

Fenyőfa szalagból


Ehhez a díszhez tetszőleges hosszúságú faágakra, illetve méretre vágott szalagokra van szükség.
Tipp: olyan szalagokat válasszunk, amiknek van tartásuk.
Ez a dekoráció valóban igazán egyszerűen elkészíthető: lentről felfelé haladva kötögesd fel a szalagokat a faágakra. Alulra kösd a leghosszabbat, felülre pedig a legfövidebbet. Ha ennél is egyszerűbben szeretnéd elkészíteni a karácsonyfadíszt, köss egyforma hosszúságú szalagokat a faágra, utólag pedig vágd azokat formára.

Fenyőfa szalagból Forrás: firefliesandmudpies.com

Parafa rénszarvas


Egy-egy rénszarvas elkészítéséhez két-két db parafa dugóra lesz szükséged. Ha szeretnéd, befestheted a parafát használat előtt barnára, de eredeti formájában is tökéletesen fog mutatni. Az egyik dugót vág ketté, majd az egyik felét még felezd meg - ezek fogják adni a szarvaska lábait, a másik fél pedig a fejét. Az egész parafa elejére ragaszd fel a fél dugót, majd az aljára a két-két félbevágottat. Ha ezzel megvagy, fonalból ragassz a fejére agancsot. A szemét megrajzolhatod, az orrának pedig válassz egy szép piros gyöngyöt - ezt a díszt a gyerekek is imádni fogják.

Parafa rénszarvas Forrás: thehomelessfinch.blogspot.com

Kupakból hóember


Egy igazán mókás díszt készíthetsz sörös vagy üdítős kupakokból és selyem szalagokból. Fújd le a kupakokat fehérre, majd hármasával ragaszd őket egymás alá. A fejére rajzolj alkoholos filccel szemet, a hasára gombokat. Rakj a nyakába sálat, amit megbolondíthatsz egy aprócska gombbal. Utolsó lépésként pedig a feje hátuljára illessz egy akasztót és már készen is van a cuki hóemberke.

Kupakból hóember Forrás: amylattacreations.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.