dekor

Így teremts karácsonyi hangulatot egy aprócska lakásban

2016.12.11. 22:00

Egy aprócska, zsúfolt lakásba is könnyen lehet karácsonyi hangulatot csempészni, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Mutatjuk az ötleteinket!

Öltöztesd fel a székeket

Öltöztesd karácsonyi díszbe a bútoraidat, mindennapos használati tárgyaidat, így nem lesz extra helyre szüksége az ünnepi dekornak. Egy egyszerű szék is új értelmet nyerhet némi kreativitással.

Forrás: burnettsboards.com

Emeld fel a fát

Bármennyire is szeretnél hatalmas fát, egy aprócska nappaliba nem éri meg bezsúfolni. Válassz inkább egy kisebb fenyőt, és valamilyen emelvény segítségével "növeszd meg". Nem csak praktikus, de jól is mutat, nem? 

Forrás: robin-happyathome.blogspot.com

Használd az ablakokat

Ha nincs elég hely a falakon, használd az ablakokat! Díszítsd koszorúval, füzérekkel, de akár karácsonyfadíszeket is akaszthatsz rá.

Forrás: Thinkstock

Gondold újra a meglévő dekorációt

Ahelyett, hogy plusz karácsonyi dekorációval árasztanád el a lakást, gondold újra a már meglévőket. Cseréld le például a díszpárnák hétköznapi huzatját ünnepire. Nem lesz kevesebb a hely, viszont sokkal ünepibb lesz a hangulat. 

Forrás: Thinkstock

Dekoráció az ajtón kívül

Ha végképp nem tudsz helyet felszabadítani a karácsonyi hangulat számára, akkor sem kell csüggedned. Egy dolog biztosan minden háztartásban van: bejárati ajtó. Egy szépen feldíszített bejáratí ajtó a hozzád vendégek, no meg a szomszédok kedvét is egy csapásra felderíti.

Forrás: Press Loft

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK