Asszonyszöktetés a sittről

film mozi szórakozás program Russel Crowe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Russel Crowe a Gladiátor után ismét megmutatja, milyen az, ha egy békés családapával elbánik a sors - igaz, ezúttal a római birodalom helyett csak egy modern börtön az ellenfél. A következő három nap, kritika.

Köztudott, hogy ha valahol a világon felbukkan egy eredeti és ütős sztorival rendelkező, ráadásul sikeres mozifilm, azt az Isten se menti meg attól, hogy néhány éven belül remake készüljön belőle a vészes ötlet- és történethiányban szenvedő Hollywoodban. Így történt ez a 2008-as, Pour Elle című francia drámával is, melynek cselekményét gyakorlatilag egy az egyben emelték át (persze amerikai környezetbe helyezve) A következő három nap című film alkotói.

Tipp: Megvannak a 2011-es Oscar-jelölések!





www.thenextthreedaysmovie.com
www.thenextthreedaysmovie.com


Adott egy idilli család, amely annyira idilli, hogy érezzük: ennek el kell romlania. Egy nap rájuk is töri a rendőrség az ajtót, és a feleséget elviszik gyilkosság vádjával. Minden bizonyíték ellene szól, le is csukják sok-sok esztendőre. A kisfiukkal egyedül maradó férj persze hisz az ártatlanságában, és évekig minden követ megmozgat, de a legutolsó fellebbezést is visszautasítják. Miután kifogytak a legális eszközök, a civilben irodalomtanár férfi úgy dönt: vállalva a törvénytelenséget, a későbbi számkivetettséget és üldözést, az esetleges lélekölő tetteket, ő bizony megszökteti a feleségét a börtönből.

www.thenextthreedaysmovie.com
www.thenextthreedaysmovie.com


Akik a sztori alapján egy pörgős akciófilmet képzelnek el, azok csalódni fognak. Az igazi kalandok csak a film második felében indulnak be, addig egy magára maradt férfi vívódását és küzdelmeit látjuk a rá szakadt helyzettel, no meg az érzelmi útját a nagy döntésig. Akik ezen leírás alapján egy lélekboncoló drámára számítanak, azok is csalódni fognak. A film első fele határozottan laposabb, mint a második, nem ás igazán mélyre a szereplői lelkében, a szokásos filmes sablonokból építgeti a motivációkat, igaz, azt ügyesen teszi, és néhány szép jelenetre is futja.

Szerinted melyik volt 2010 legjobb filmje?



www.thenextthreedaysmovie.com
www.thenextthreedaysmovie.com


Akik egy drámába oltott, érzelmes akciófilmre vágynak, azok nem fognak csalódni: a film második felének feszültsége sokszor tényleg az eget verdesi, hála a csavaros sztorinak és a Russel Crowe (ismét bámulatosan, eszköztelenül hiteles) alakítása révén megkedvelt főhősnek. Egyedi mellékkarakterekre is futotta: a főhős apjától való elbúcsúzása a film talán legszebb pillanata, de érdekes színfolt az igéző szemű, egy másik élet lehetőségét felvillantó kislányos anyuka is. Aki viszont bántóan súlytalan marad, az a házaspár kisfia: a filmben végig gyakorlatilag biodíszletként funkcionál, az alkotók annyira látványosan nem tudnak mit kezdeni a történet alakításában esetlegesen betöltött szerepével, hogy inkább érzelmi zombilétbe helyezik, a film utolsó negyedóráját pedig árulkodó módon végigalussza (!).

www.thenextthreedaysmovie.com
www.thenextthreedaysmovie.com


Paul Haggis rendező eddig épp az olyan eredeti, saját forgatókönyveiről volt ismert, mint a Millió dolláros bébi, a Casino Royale, az Ütközések, vagy az Elah völgyében (utóbbi kettőt rendezőként is jegyzi). Meglepő, hogy pont ő nyúlt ezúttal egy remake-hez, és noha a film az amerikai mozipénztáraknál meglehetősen rosszul szerepelt, a vállalkozása nem mondható sikertelennek. Igaz, emlékezetesnek sem.

www.thenextthreedaysmovie.com
www.thenextthreedaysmovie.com


A következő három nap - Nézd meg a film előzetesét!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Pa3rNoizQfAl2XcK



Kiknek ajánljuk?

- akik szeretnek elgondolkozni azon, hogy ők mit tennének egy film főhőse helyében
- akik kíváncsiak Russel Crowe újabb kiváló alakítására
- akik szeretnék Dr. House biszex üdvöskéjét, Olivia Wilde-ot más szerepben is látni

Kiknek nem ajánljuk?

- akik egy ízig-vérig akciófilmre vágynak
- akik egy ízig-vérig érzelmi drámára vágynak
- akiket zavarnak az apró logikátlanságok egy film sztorijában


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.