Mesebeli álompasik, szívtiprók a filmvászonról

film színész férfi mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tedd a szívedre a kezedet és úgy mondd, hogy te még sosem "szerettél bele" egy kitalált karizmatikus karakterbe. Ugye? A könyvek és a filmek csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb pasiktól, nem csoda, hogy az ember lánya gyakran azt kívánja, bárcsak összefutna egy ilyen mesebeli férfival...

1. Sir Lancelot

Lancelot lovag a legendás kerekasztal egyik lovagja, de az máig sem bizonyított tény, hogy valóan élt és harcolt Arthur király oldalán. Lancelot társaival kalandokat keresve, csatázva hódította meg Britanniát, bátor, erős és hűséges volt, minden nő álma. A történet szerint Sir Lancelot beleszeretett Ginevra királynőbe, Arthur feleségébe, aki állítólag a korszak legszebb asszonya volt. De a környéké mindenképpen, hiszen meghódította a sármos, fiatal lovagot is, a varázslatos erejű király mellett. Az amúgy maga is uralkodói sarj dalia egyes források szerint kitartott Arthur mellett, és csak távolról imádta szépséges szerelmét.

AFP
AFP



Más mesék szerint azonban a Sir megszöktette Ginevrát és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Ez a szerelmi szál legalább annyira ismert a lovaggal kapcsolatban, mint hőstettei és a Szent Grál kereséséből kivett része. Sir Lancelot életét nemcsak könyvekben, hanem filmekben is feldolgozták. Ezek közül a leghíresebb adaptációban Sir Sean Connery játssza Arthurt, míg a szívtipró Richard Gere a szívtipró lovag szerepében látható. De érdemes megemlíteni a Kókuszdió lovagja című filmet is, ahol Lancelot bőrébe John Cleese bújt.

2. Han Solo

Ha Star Wars-rajongó vagy, biztosan Han Solo a szíved csücske. A galaxisok hőse természetesen kitalált személy, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy néha-néha elábrándozz róla. Persze az űrlovag népszerűségét nagyban köszönheti alakítójának, Harrison Fordnak - és itt meg kell említenünk Indiana Jonest is, aki a szívtipró színész nélkül csak egy unalmas régészprofesszor lenne. Han Solo a Csillagok háborújában mint Luke Skywalker patrónusa és barátja tűnt fel, de hívhatjuk Chewbacca "gazdájának" is. Han egy igazi zsivány, magányos farkas, rossz fiú, és ez bőven elég ahhoz, hogy helyet kapjon listánkon.

AFP
AFP

Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford

Hiszen minden nő - titokban legalább - sóvárog az ilyen "gazemberek" után. Pláne, ha a jó oldalon harcoló rosszaságról van szó... Csoda, hogy még Leia hercegnő is beleszeretett? Mivel az érzés kölcsönös volt, így az űrlovag feleségül vette az űrhercegnőt, házasságukból három űrgyermek született.

3. Dorian Gray

Dorian Gray a Dorian Gray arcképe című Oscar Wilde-novella hőse, minden hasonlóság valós személyekkel csak a véletlen műve. Dorian furcsa figura, a különcök pedig mindig is vonzották a női nemet.

AFP
AFP

Ben Barnes

A fiatalember ugyanis beleszeret saját arcképébe és szépségébe, és szinte bármire hajlandó, hogy megállítsa az idő múlását, hogy eltüntesse az öregedés nyomait a gyönyörű vonásairól. Dorian végül nemcsak gyilkos, hanem öngyilkos is lesz... A kicsit őrült szereplő azonban nemcsak különcsége miatt számít valódi szívtiprónak, hanem szépsége miatt is. Egy furcsa sármőr pedig igen veszélyes a női szívek épségére nézve.

4. Drakula gróf

Drakula gróf Bram Stoker kegyetlen, de sármos vámpírjaként lett világhírű. A vérszomjas havasalföldi nemes azonban valóban létezett, Vlad Tepes Drakula néven sanyargatta és kínozta a népet. A vajda ráadásul a legenda szerint nem vetette meg az emberhúst, de arra, hogy vért ivott volna nincs bizonyíték.

AFP
AFP

Gary Oldman, Winona Ryder

A középkor egyik legrettegettebb uralkodója mégis vonzó egyéniség volt, köszönhetően hipnotikus tekintetének és annak a tulajdonságának, hogy tudott az emberek gondolataiban olvasni. Ezek mellett pedig világlátott világfi volt és sármos hódító - legalábbis Bram Stoker elképzelése szerint. Az ellenállhatatlan gróffal ennek ellenére nem tanácsos evésidőben randevúzni...

5. Jay Gatsby

Jay F. Scott Fitzgerald novellája, A nagy Gatsby hőse, 100 százalékig az írói fantázia szülöttje. Jay Gatsby az amerikai dzsesszkorszak hőse, különös, titokzatos figura, aki kétes üzleteknek köszönhetően tett szert mesés vagyonra és élt fényűző életet.

AFP
AFP

Robert Redford


Mindezt ráadásul azért, hogy élete nagy szerelme közelében élhessen. Jay igazi lenyűgöző világfi, remek társalgó, szórakoztató férfi és nem kevésbé jóképű, minden nő a lábai előtt hever, de ő csak Daisyt szereti. A történet azonban tragikus véget ér, Daisy és Jay találkájukról hazafelé tartva elgázolják a nő férjének szeretőjét, a halott asszony férje pedig megöli a nagy Gatsbyt, nem tudva, hogy nem is ő vezetett...

6. Rhett Butler

Elfújta a szél - a könyv és filmváltozata a szerelmi regények netovábbja, az alfa és az omega. Egy már-már csöpögősen édes és romantikus műből pedig nem hiányozhat a megfelelő férfi főszereplő sem, nevezetesen Rhett Butler - akit a filmben Clark Gable játszik. Rhett az amerikai polgárháború egyik kapitánya, illetve Scarlett O'Hara harmadik férje.

AFP
AFP

Vivien Leigh, Clark Gable

A bátor katona éveken keresztül várja, hogy álmai asszonya a felesége legyen, mégis félreáll, amikor Scarlett nagy szerelme megözvegyül. Igaz, közben a nő rájön, hogy Butlert szereti, de a férje mégsem fogadja vissza... Rhett egy hős harcos és jóképű földbirtokos bőrébe bújt szofisztikus gondolkodó, mégis egy "rettegett" fekete bárány remek ötletekkel és cinikus humorral. Szóval minden nő álma...

7. Mr. Darcy

Íme, Jane Austen klasszikusa, a Büszkeség és balítélet valamint sármos főhőse, Mr. Fitzwilliam Darcy. A mű maga a nemek ádáz harca, az egyik oldalon a dölyfös Darcyval, a piros sarokban pedig az éles eszű és nyelvű Elizabeth küzd. A lány csupa rosszat gondol a gőgös és arrogáns földbirtokosról, a férfi azonban beleszeret Lizzybe.

AFP
AFP

Matthew MacFadyen, Keira Knightley


Hosszas szerelmi vívódás után a két szereplő végül kimondja a boldogító igent, egyikük a büszkeségét, másikuk a balítéleteit legyőzve. Mr. Darcy a legyező mögül kacérkodó lányok álma, hiszen hűvös, gőgös, tehetős, angol úriember. Ez az elegancia azonban sokaknak még manapság is bejön, ezért jó tudni, hogy a felvágott, csípős nyelvű, gyors észjárású csajok könnyen kifoghatnak maguknak egy Mr. Darcyt.

8. Don Juan

A világtörténelem egyik leghíresebb hódítója nélkül nem is lehetne teljes a történet, ő a szoknyapecérek archetípusa. Ő ráadásul gátlástalan vágyhajhászó, nem riad vissza semmitől és senkitől, állítólag még az ördöggel is szövetséget kötött. "Szerelméért" akár ölni is képes, legalábbis, amíg meg nem hódítja. A nőcsábász szexuális kalandjait Moliere-től Mozartig többen is "megénekelték", így híres szereplője lett a szerelmi történeteknek. És ki ne vágyna arra, hogy egyszer meghódítja egy Don Juan?

AFP
AFP

Johnny Depp


Aki mindent megtesz azért, hogy a választott nőt az ágyába csalja, tudván, hogy az együttlét után sosem látja többet. És persze ott a remény is, hogy te szelídítesz meg egy ilyen nagyvadat, és vadból vadász lehetsz...

9. James Bond

Őfelsége titkos ügynöke a mesebeli álompasik legvonzóbb példánya. Nem is érdemes túlmagyarázni, hogy miért ő a legszívtipróbb szívtipró. Sportkocsik, robbanásveszély, izgalmas kalandok, gyönyörű hölgyek - a 007-es szépfiú eddig 22-szer dobogtatta meg a női szíveket. Hogy miért is bomlanak utána a csajok? Mert erős és izmos, ugyanakkor gyors, intelligens és okos, mindig tudja, hogy mit kell tennie vagy mondania. Hidegvérű, ha kell, akár gyilkol is, hű a hazájához és a testülethez.

AFP
AFP


Néha a maga útját járja, a világ körül. És annyira jóképű... James Bond bőrébe bárki bújik is, a legszexisebb sztárrá avanzsál Sean Connerytől Pierce Brosnanig, nem beszélve az új fiúról, Daniel Craigről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.