Hova menjünk bűnözni? 5 szuper tésztázó Budapesten

Forrás: Thinkstock -
bisztró étterem tészta gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben a szénhidráttudatos világban, amelyben élünk, néha jólesik elfelejteni minden fogyókúrát, és kényeztetni magunkat egy nagy tál spagettivel vagy egy laktató pizzával. A frissen készült, változatos és gazdag ízvilágú tésztafélék az utóbbi években itthon is reneszánszukat élik, és a kísérletező kedvű séfeknek köszönhetően a hagyományos fogások teljesen új értelmet nyernek. A Life.hu most bemutatja kedvenc helyeit, ahol a tésztát nagyon komolyan veszik. Próbáld ki őket, és meglátod, mire gondoltunk!  

Ahol eléd varázsolják Itáliát - A Presto

Eleged van a fagyasztott pizzákból, a tartósítószerekkel telepakolt croissant-ból, és végre ennél egy jót? A Hajós utcában lévő itáliai gasztrokonyha nagy hangsúlyt fektet a különleges, minőségi összetevőkre, így minden egyes falatnál érezni fogod a mediterrán ízeket. A tésztaféléket frissen készítik, a kiszolgálás nagyon barátságos és szerencsére nincs hosszú várakozási idő, a gőzölgő csodákat pedig elfogyaszthatod a hangulatos teraszon. A menüsorban megtalálhatod a klasszikus és népszerű olasz fogásokat, ám érdemes megkóstolnod az olyan különlegességeket is, mint pl. a spenótos-gorgonzolás gnocchi, a garnélás-vargányás papardelle és a gyöngytyúkkal töltött tortelloni. A pizza ár-érték arányban verhetetlen, amihez extra feltétet is kérhetsz, nyitva tartás: hétfőtől péntekig 09.00-22.00., szombaton 11.00-22.00.

Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Ha a napot valamilyen extra finomsággal indítanád, a helyben sütött csokis croissant garantáltan a kedvenced lesz.

Házias ízek minden napra - Tészta Tanya

A VII. kerületi street food-hely autentikus hazai és tradicionális olasz, indiai receptek alapján készíti ételeit. Mindegy, hogy medvehagymás-spenótos spagettit, paradicsomos-bazsalikomos tortellinit vagy krumplistésztát rendelsz, a házigazdák tudják, hogyan kell egy laktató tányér tésztát kreálni. A friss, ropogós pizzaszeletek (mindössze 250 Ft-ért), a zamatos levesek és a csirkés burritók mellett mennyei desszertek sorakoznak a hosszú pult mögött. Az étterem sikerének legfőbb titka, hogy minőségi ételeket fogyaszthatsz 1000 Ft alatt, és a vacsorádat akár magaddal is viheted. Nyitva tartás: hétfő-kedd-szerda: 11.30-22.00.; csütörtöktől szombatig: 11.30-03.00.

Egy oázis vegáknak és húsimádóknak - Padthai Wokbar

Ha megéheznél ebédidőben vagy késő este, ugorj be az autentikus keleti ízvilágot, a gyorsaságot és a minőséget kiválóan ötvöző belvárosi étterembe, amelynek igazi különlegessége a látványkonyha, ahol a séf a szemed előtt készíti el kedvenc fogásaidat. A wokbárban minden alapanyag egészséges és friss, a rengeteg választható tésztafajta, feltét és szósz pedig végtelen ízkombinációt kínál. Itt tényleg csak a fantáziád szab határt annak, hogy összeállítsd az ízlésedhez leginkább passzoló menüt, és a különféle húsok mellé olyan kuriózumokat is választhatsz, mint pl. az enyhén pikáns, mogyoró és kókusztej alapú szósz, vagy az egzotikus curry a thai citromfű és a lime frissességével. Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 11.00-22.30.

Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

A hely tökéletes választás akkor is, ha nyáron inkább a szabadban falatoznál, hiszen wokboxban Budapest legcsodálatosabb pontjain is élvezheted a thai remekműveket.

Egészséges falatok ebédidőben - Pasta Manufaktura

Ha rajongsz az olasz konyháért, a Budapest szívében tavaly megnyílt tészta gyorsétteremben áldozhatsz a mediterrán gasztronómia oltárán. A tésztákat 8-10-féle szósszal kombinálhatod, vagy kipróbálhatod a töltött változatot. Az étlapon teljes kiőrlésű lisztből készült pennét, fusillit és spagettit is találhatsz, és ha könnyedebb falatokra vágysz, végigkóstolhatod a szezonális glutén- és laktózmentes leveseket, salátákat. Akkor sem kell bűntudatot érezned, ha épp fogyókúrázol, mert a konyaknövényből készült pastakülönlegesség 100 grammjában mindössze 8 kalória van! A hely kifejezetten alkalmas csajos estékre a focivébé alatt, és nem mellesleg magaddal hozhatod négylábú kedvencedet is, akit saját "étkező" fogad.

A Life tippje:

Kóstold meg a magyar kézműves desszerteket, a házi szörpöt, de késő este a fröccs vagy a cider is jókedvre deríthet. A nyitvatartási idő változó, és szavazatoddal civil szervezetek támogatását is befolyásolhatod.

Buon Appetito! - 2 SPAGHI Kft

A Gozsdu udvar az utóbbi években népszerű szórakozónegyeddé alakult, és meglepő lenne, ha a trendi bárok, éttermek és kávézók között nem találnál egy olyan helyet, ahol kimondottan a friss pastáké a főszerep. Az egyszerű környezetű étkezdét három milánói srác üzemelteti, és rendelkeznek mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek egy autentikus olasz séfhez szükségesek: szenvedély, vitalitás és gondos hozzáértés. Jacopo és Matteo minden reggel olasz alapanyagokból gyúrja a finomabbnál finomabb tésztákat, amiket megkóstolhatsz a teraszon, vagy akár haza is vihetsz nyersen az isteni szószokkal együtt. A végeredmény az utánozhatatlan "la dolce vita" hangulat, amit újra és újra átélhetsz, ha erre jársz. A napi nyitva tartásról és menüről itt tájékozódhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.