Törőcsik Mari újra színpadon

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
színpad halál színésznő szerep pmsza Törőcsik Mari Maár Gyula férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzet Színésze betegsége és férje halála után egy nagy szereppel áll színpadra, mert nem tudott nemet mondani Viktor Rizsakov rendezőnek.

Ahogy a Life.hu is megírta, Törőcsik Mari férje, Maár Gyula filmrendező életének 80. évében a budapesti Kútvölgyi Kórházban halt meg karácsony előtt néhány nappal. A kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész több mint négy évtizedig élt szenvedélyes szerelemben a világhírű rendezővel. A búcsúztató után megtörten mondta, hogy elfogytak a szavak, és soha többé nem nyilatkozik. Törőcsik azonban szép lassan erőt merített önmagából és újra egy nagy szereppel áll színpadra – írja a Blikk.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

„A moszkvai Művész Színház rendezője, Viktor Rizsakov arra kért, hogy a Gorkij Éjjeli menedékhely című darabban játsszam el a vándort, Lukát. Én pedig igent mondtam. Eredetileg június elején lett volna a bemutató, de ez végül őszre tolódik" – mondta Törőcsik Mari.

„Mostanában már csak kisebb darabokat játszottam, de ez most tényleg egy nagyobb szerep lesz. Elég nagy, de megcsinálom. Már csak Rizsakov miatt is, aki azt mondta, senki másnak nem adja oda ezt a szerepet, csak nekem. A darabot egyébként még nem olvastam, a bemutatóig úgyis elfelejteném" – viccelődött Törőcsik.

Magyarországon lép színpadra Depardieuhttp://www.life.hu/kult/20140528-gerard-depardieu-szinesz-a-szegedi-szabadteri-jatekokon-lep-fel-a-hary-janos-produkcioban.htmlA világhírű színész már alá is írta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal az írásbeli megállapodást, így már biztos, hogy hazai színpadon láthatjuk fellépni.Kult--Indul a visszaszámlálás a Balaton Soundrahttp://www.life.hu/kult/20140520-50-nap-es-indul-a-balaton-sound-erkezik-dj-armin-van-buuren-cattaneo-es-nick-warren.html50 nap és indul a Balaton Sound. Érkezik a világelső DJ, Armin van Buuren, jön még Cattaneo, aki Nick Warrennel egyszerre lép a Sound Nagyszínpadára.KultOrigoGryllus Dorka: "Piros pólós kislány a bal oldalon - ez volt a nevem"http://www.life.hu/kult/20140519-gryllus-dorka-szineszno-a-nemzeti-sziniakademian-toltott-kemeny-tanuloevekrol-meselt.htmlA színésznőt édesanyja, Kőváry Katalin próbálta eltéríteni a színi pályától. Dorka azonban nem adta fel az álmát még akkor sem, amikor kemény megpróbáltatások elé állították a tanulóévek. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.