Amikor a nő fiatalabb férfit szeret

nők film férfi A szomszéd fiú szerelem filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jennifer Lopez egy tinédzser srácot szeret! No nem a valóságban (bár ki tudja...), hanem a legújabb filmjében, A szomszéd fiúban. És amelynek kapcsán olyan emlékezetes filmekből válogattunk, melyek középpontjában idősebb nő és fiatalabb férfi közötti szerelmi viszony áll.

Alkony sugárút (1950)

Egy öregedő, sőt kiöregedett, egykori sztárságát sirató színésznő befogad a házába egy lecsúszott fiatal forgatókönyvírót, a kettejük közti, cseppet sem egyenrangú szerelmi viszony pedig csúnya tragédiába torkollik. Billy Wilder szívszorító filmje örök klasszikus a sikerről, Hollywoodról, az öregedésről és a gyarló emberi vágyakról.

Diploma előtt (1967)

Minden idők talán leghíresebb szerelmi viszonya fiatal srác és érett nő között a filmvásznon és a popkultúrában, mely fogalommá tette a Mrs. Robinson nevet és filmsztárrá Dustin Hoffmant. A filmbeli ifjút a szülei egyik barátnője csábítja el, ám ő egy idő után rájön: inkább a nő lányát szereti.

Harold és Maude (1971)

Egy halálvágyó, furcsa fiú találkozik egy életvidám idős hölggyel, kettejük között pedig barátság, majd talán annál is több születik, melybe még egy (öreg)lánykérés is belefér. Egyedi és bölcs humorú, különös hangulatú film arról, miért is lehet érdemes élni.

Anyádat is! (2001)

Idősebb nő és fiatalabb fiú közti szerelmi viszony nem feltétlenül korlátozódik két emberre: ebben a mexikói filmben például a korábbi életével torkig lévő, és abból elmenekülő felnőtt nő két tinisráccal bulizza végig azok nyaralását, közben pedig keresztül-kasul szövődnek érzelmek. Főszerepben a pelyhesállú Gael García Bernal és Diego Luna!

Csodálatos Júlia (2004)

Hogy egy magyar vonatkozású filmünk is legyen a listán: Anette Benning jutalomjátékát hozta ez a Szabó István rendezte film, melynek főhőse, egy öregedő sztárszínésznő beleszeret a színpadi próbák során egy új, fiatal kollégájába. Amikor azonban rájön, hogy a fickó csak felkapaszkodni próbál a viszony révén, kegyetlen és fifikás bosszút eszel ki.

A felolvasó (2008)

Kate Winslet Oscar-díjat nyert az alakításáért ebben a második világháború után játszódó, német regényből készült filmben, melynek története egy kamaszfiú és egy nála kétszer öregebb nő egymásra találásáról szól. Egyikük bevezeti a másikat a szerelem világába, a másik pedig megteszi ugyanezt vele a betűk és az olvasás terén. Évekkel később kiderül, hogy a nő súlyos dolgokban vett részt a háború alatt.

A szomszéd fiú (2015)

Talán erotikus thrillerként lehetne leginkább pozicionálni Jennifer Lopez filmjét, melyben a fenekével még most is szinte az arcánál többet játszó díva a szomszédjába költöző, és a fiával barátságot ápoló (és persze szuperhelyes és tökéletes testű) fiúval kezd meggondolatlan flörtölésbe, majd szexviszonyba. Amikor pedig rájön, hogy hibát követett el, a srác nem hagyja magát elküldeni, sőt erőszakossá válik. Sajnos rendkívül kiszámíthatóan, de hát ezek a fiatal srácok és ezek a tucatthrillerek már csak ilyenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.