Kicsik is, sárgák is, és imádnánk, ha a mieink lennének — 22 érdekesség a minyonokról

Forrás: YouTube -
cukiság érdekesség mese mozi sárga (szín) rajzfilm Minyonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eredetileg egy rajzfilmgonosz segítői voltak, de olyannyira odavan értük a világ, hogy a sárga cukiságok most saját filmet is kaptak — de milyennek tervezték eredetileg a minyonokat, mi a kedvenc ételük, honnan jön a nyelvük, ki adja a hangjukat, hol láthattuk-láthatjuk még őket? Ezekre és sok másra is választ adunk.

A most mozikba kerülő Minyonok című film története azelőtt játszódik (egészen pontosan 1968-ban és G.e. 42-ben = Gru előtt 42-ben), hogy a kis sárga lények rátaláltak volna a tökéletes gazdájukra, Grúra — így valójában előzményfilm az eddigi két Gru-mozihoz.

Forrás: YouTube

Ez persze nagymértékben annak köszönhető, hogy az eredetileg csak a Gru-filmek cuki és vicces mellékszereplőinek szánt minyonok időközben hihetetlenül népszerűek lettek a tömegkultúrában, így jó ötletnek tűnt egy önálló filmet is szentelni nekik.

Az előzményfilm-dolog ellenére a fiatal Gru is feltűnik a Minyonokban — azt nem áruljuk el, hogy hol, érdemes figyelni!

Az eredeti tervek szerint a minyonok jóval nagyobbak és emberszerűbbek lettek volna, és Gru mellett afféle őrző-védő szolgálat is jutott volna nekik — viszont az első Gru-film gyártása idején erre már nem jutott pénz, így inkább picire, egyszerűre és cukira vették őket.

A nyelv, amin a minyonok beszélnek, egy külön nekik kifejlesztett halandzsa: minden szónak van benne értelme, csak épp mindegyiknek más nyelven.

Odavannak minden gyümölcsért, de a kedvenc kajájuk mindenek felett a banán. A második helyen az alma és a papaja áll holtversenyben.

Egy minyonkézen csak három ujj van.

Az összes minyonnak, akiről tudjuk, hogy hívják, fiú keresztneve van.

Egy átlagos minyon 105 cm magas.

A Minyonok társrendezője, Pierre Coffin rendkívül szoros kapcsolatot ápol a kis sárgaságokkal: ő rendezte ugyanis a két Gru-filmet is, és ő szolgáltatja az összes minyon hangját az összes filmben — a saját állítása szerint összesen 899-en léteznek.

Forrás: YouTube

A minyonok eddig összesen tizenhárom filmben bukkantak fel: három mozifilmben (Gru, Gru 2, Minyonok) és tíz rövidfilmben.

Ez utóbbiak közül három a Gru-filmekhez készített extrajelenet volt (A banán, Takarítás, Eligazítás), három másik pedig egy külön DVD-n látott napvilágot Minion Madness (Minyonőrület) címmel, sajnos csak külföldön.

A három főszereplő minyont úgy tervezték meg, hogy emlékeztessenek kicsit Gru három kislányára a korábbi filmekből.

Hármójuk közül az egyik pedig a "Heterochromia iridum" nevű testi jellegzetességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy különböző színű a két szeme.

A Kevin nevű minyon pedig nem ugyanaz, mint aki az első Gru-filmben szintén Kevin néven sárgállott.

A Minyonokban arra is választ kapunk, hogyan találtak rá apró barátaink ikonikus viseletükre, azaz a kék, kantáros nadrágokra — amiken természetesen itt még nem szerepel Gru jele.

A csúnya farkasról szóló esti mese jelenete alatt Prokofjevtől a Péter és a farkas dallamai hallatszanak.

Érdemes kivárni a stáblista végét a Minyonok után, ugyanis ez esetben láthatjuk, ahogyan a sárgaságok egy musicalbetét formájában előadják a Revolution című számot a Beatlestől.

Az eredeti verzióban Sandra Bullock adja Bíbor Túlölő hangját — ez az első filmje, amiben gonosz karaktert alakít.

Rajta kívül olyan hollywoodi sztárok vettek részt a film szinkronizálásában, mint Michael Keaton, Steve Coogan, Geoffrey Rush (ő a narrátor) vagy Steve Carrell.

A magyar változat hangjait pedig többek között Bezerédi Zoltán, Szávai Viktória, Nagypál Gábor, Epres Attila, Scherer Péter és Szacsvay László (nálunk ő a narrátor) szolgáltatták.

A közeljövőben sem maradunk minyonok nélkül: 2017 nyarán már biztosan érkezik a mozikba a Gru harmadik része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.