Visszafogott és bájos: Alicia Vikander lett a legjobb női mellékszereplő

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison -
Oscar-díj mellékszereplő Alicia Vikander
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előzetesen Kate Winslet és Alicia Vikander tűnt a kategória esélyesének, végül A dán lány 27 éves színésznője nyerte el a díjat.

A csodálatosan szép svéd színésznő arra használta fel a negyvenöt másodpercet, hogy a rendezőnek, Eddie Redmayne-nek és a stáb többi tagjának hálálkodjon - írja élő közvetítésében az Origo Filmklub.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

A díjjal alighanem Vikander egész éves munkáját ismerték el, ő ugyanis az Ex Machina mellékszerepével is simán szerepelhetett volna ebben a kategóriában. Utóbbi alkotás egyébként elnyerte a legjobb vizuális trükk szobrocskáját is, melyet a Mad Max elől happolt el a hollywoodi látványfilmek büdzséjének töredékéből készült sci-fi.

Alicia Vikandernek J.K. Simmons adta át az Oscar-díjat Forrás: AFP/Kevin Winter
/1602/A_88_2016229102338
Árvaturizmus Kambodzsában - egy hely, ahol már szinte minden eladóhttp://www.life.hu/kult/20160224-arvaturizmus-kambodzsaban-egy-hely-ahol-mar-szinte-minden-elado.htmlKambodzsa huszadik századi történetében a háború, a politikai instabilitás és a tömeges népirtás a mindennapi élet szerves részévé vált. Bár a vörös khmer rezsim óta egy új generáció már felnőtt, és az ország lassan újjáéled a terrorból, ennek ellenére a terület még ma is Ázsia egyik legelmaradottabb és legszegényebb térsége. Kult--Oscar­-előzetes: ki fog nyerni, és kinek kéne nyernie?http://www.life.hu/kult/20160228-oscar-elozetes-ki-fog-nyerni-es-kinek-kene-nyerni.htmlA néhány óra múlva elkezdődő Oscar­-gála előtt az esélyeket latolgattuk, és nemcsak az esetleges házi tippversenyekben igyekszünk olvasóink segítségére lenni, de még azt is megmondjuk a főbb kategóriákban, hogy mi kiknek adnánk a díjat. KultAFPEddie Redmayne: DiCaprio tényleg megérdemli az Oscarthttp://www.life.hu/kult/20160228-eddie-redmayne-szerint-leonardo-dicaprio-tenyleg-megerdemli-az-oscar-dijat.htmlElképesztően szimpatikus és kedves kijelentést tett a tavalyi év legjobb férfiszínésze, és az idei gála egyik jelöltje, Eddie Redmayne. Kult--Ez igen! A Saul fia még az Oscar előtt bezsebelt egy újabb díjathttp://www.life.hu/kult/20160228-a-saul-fia-megnyerte-a-31-independent-spirit-awards-legjobb-kulfoldi-filmnek-jaro-dijat.htmlVasárnap este az egész ország egy emberként szurkol majd a Saul fiának, hogy annyi év kihagyás után végre ismét magyar alkotás hozhassa el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat. Még az utolsó hajrában a Saul fiának sikerült egy újabb kitüntetéssel gazdagodni! KultOrigo A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes lett az év két legpocsékabb filmjehttp://www.life.hu/kult/20160228--a-szurke-otven-arnyalata-es-a-fantasztikus-negyes-lett-az-ev-ket-legpocsekabb-filmje.htmlA szürke ötven árnyalata című produkció és A Fantasztikus Négyes című szuperhősmozi megosztva kapta idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.KultOrigoNemsokára kiderül, kap-e Oscart a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20160228-februar-28an-adjak-at-az-oscar-dijakat.htmlHelyi idő szerint ma, magyar idő szerint hétfő hajnalban adják át az Oscar-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia is esélyes. A gálát a Duna televízió élőben közvetíti.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.