5 szívszorító film a franciáktól - ezeket mindenképpen látnod kell

foci EB 2016 film Franciaország mozi szerelem sport kitartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Franciaországban hamarosan megkezdődő futball Európa-bajnokság kapcsán összegyűjtöttük az öt kedvenc filmünket, amit a franciáknak köszönhetünk. Zsebkendőket elő!

A nagy kékség

Luc Besson neve 1988-ban íródott be a francia filmkészítés történelmébe. A Nagy kékség című alkotás volt az akkor 29 éves rendező első angol nyelvű filmje. A Nagy kékség kultuszfilm lett, bemutatásakor több mint egy teljes évig játszották a francia filmszínházak. És hogy miért lett ekkora siker? Ha még nem láttad, meg kell nézned!

Betty Blue

Ki más készíthetne hiteles filmet egy vad, mindent elsöprő erejű szerelemről, mint a franciák? A Betty Blue egy egyszerű srác és egy érzelmileg és idegileg nagyon is labilis, ám rendkívül szenvedélyes lány szerelmének nem mindennapi története, ami úgy végigsöpör az ember lelkén, mint egy lezuhanó lavina.

A provence-i fűszeres

Néha szívesen elmenekülnénk a város zajából a természet közelségét élvezni. Főhősünknek, Antoine-nak viszont nagyon nem jött be a váltás, nem is túl boldog provence-i szülőfalujában. A „belső road-movie-ja” közben viszont találkozik a mindig mosolygó Claire-rel.

Életrevalók

Listánk utolsó előtti darabja is egy francia film: a tolószékbe kényszerült arisztokrata és bevándorló ápolója közti barátságról szóló film politikailag inkorrekt és fergeteges poénjaival és kicsattanó életörömével nem véletlenül lett a nézők kedvence világszerte.

Amelie csodálatos élete

Nem is lehetne mással zárni a sort, mint ezzel a szuperbájos, szívmelengető mozival, ami romantikus ugyan, de olyan francia módra. Erre nincs jobb definíció. Audrey Tautou pedig – természetesen – imádnivaló benne!

Letépett mellbimbók, húsbárddal gyilkolók – Íme, a világ 7 leghalálosabb sorozatgyilkosa (18+)http://www.life.hu/kult/20160404-letepett-mellbimbok-husbarddal-gyilkolok-ime-a-vilag-7-leghalalosabb-sorozatgyilkosa-anatoly.htmlSzörnyű bűntettek elkövetői, akik végül megkapták megérdemelt büntetésüket. Cikkünkben a világ legszörnyűbb sorozatgyilkosait gyűjtöttük össze. Jobb, ha csak így nézel szembe velük! Kult--Bazi nagy mozis lagzik: a legfergetegesebb esküvők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20160331-bazi-nagy-mozis-lagzik-a-legfergetegesebb-eskuvok-a-filmvasznon-negy-eskuvo-es-egy-temetes.htmlAz a bizonyos nagy nap természetesen a filmesek fantáziáját is számtalanszor megihlette a maga izgalmával, érzelmeivel, szorongásával, humorával, vagy épp drámájával. A mozikba érkező Bazi nagy görög lagzi 2 kapcsán összegyűjtöttünk 7 különlegesen emlékezetes esküvőt a filmvilágból. Kult--Visszautasíthatatlan ajánlat: 18 érdekesség A keresztapárólhttp://www.life.hu/kult/20160321-visszautasithatatlan-ajanlat-18-specialis-erdekesseg-a-keresztaparol.htmlVajon igazi volt a lófej az ágyban? És tényleg vattát tömött a szájába Marlon Brando a forgatáson? Miért nem ment el Al Pacino az Oscar-gálára, ahol A keresztapáért jelölték? Minden idők egyik legnagyobb filmjét március 10-étől újra játsszák a hazai mozik, mi pedig egy nagy adag különleges információval tisztelgünk a jeles alkalom előtt. Kult--Miért halt meg Mágnás Elza? http://www.life.hu/kult/20160317-filmkritika-felvilag.htmlAz I. világháború kitörése előtt a magyar bulvársajtó a hírhedt luxuskurtizán, Mágnás Elza (Kovács Patrícia) halálhírétől volt hangos. Elza holttestére egy a Dunából kihúzott utazókosárban találtak rá. A nő meggyilkolására több embernek is lehetett indítéka: a kitartójának, Maxnak (Kulka János); a szeretőjének, Gergelynek (Sándor Péter), a komornájának, Rózsinak (Gryllus Dorka) és az új cselédnek, Katónak (Döbrösi Laura). Istók Levente kritikája. KultÁrvaturizmus Kambodzsában - egy hely, ahol már szinte minden eladóhttp://www.life.hu/kult/20160224-arvaturizmus-kambodzsaban-egy-hely-ahol-mar-szinte-minden-elado.htmlKambodzsa 20. századi történetében a háború, a politikai instabilitás és a tömeges népirtás a mindennapi élet szerves részévé vált. Bár a Vörös Khmer-rezsim óta már felnőtt egy új generáció, és az ország lassan újjáéled a terrorból, ennek ellenére a terület még ma is Ázsia egyik legelmaradottabb és legszegényebb térsége. Kult--Íme, a 7 legemlékezetesebb film a leszbikus szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20160213-ime-a-7-legemlekezetesebb-film-a-leszbikus-szerelemrol-egymasra-nezve-fulledtseg-redvas-amal-a.htmlA héten mozikba kerülő, hatszoros Oscar-jelölt Carol a nők közti szerelem nevezetes regényét vitte mozivászonra Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével — mi pedig ezen alkalomból összegyűjtöttük a legfontosabbnak tartott és kedvenc filmjeinket ebben az izgalmas témában. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.