Kisebb lett a tizenévesek szókincse

Forrás: Dreamstime -
szókincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A pszichológus elmondta: a különböző hangulatjelek használata miatt a szóhasználat háttérbe szorult, így sokan szóban, szemtől szemben nem tudják kifejezni hangulatukat, érzelmeiket. Kiemelte, hogy a chatelés nem tud helyettesíteni egy igazi "jóízű" személyes beszélgetést.

Ezzel együtt a szakember szerint azt sem jó kimondani, hogy a technika, az internet "szétválaszt, tönkreteszi az emberi kapcsolatokat", mert ez a technika össze is tud kötni.

Forrás: Dreamstime

Tavasszal mutatják be a Dirty Dancing remake-jéthttp://www.life.hu/kult/20170305-tavasszal-mutatjak-be-a-dirty-dancinget.htmlMájus 24-én mutatják be Amerikában a Dirty Dancing remake-jét. A rajongók jóideig nem voltak oda az új szereplőktől, de a filmplakát láttán ez változhat. KultOrigoElhunyt Tommy Page énekeshttp://www.life.hu/kult/20170305-elhunyt-tommy-page-enekes-46-eves-volt.htmlA 46 éves Tommy Page holttestét pénteken találták meg – tette közzé a Billboard. KultOrigoMegsértette a szabályzatot, visszavonták az Oscar-jelöléséthttp://www.life.hu/kult/20170226-az-amerikai-filmakademia-visszavonta-greg-p-russel-hangmernok-oscar-dij-jeloleset-a-hangkeveres.htmlVisszavonta Greg P. Russel hangmérnök Oscar-díj-jelölését hangkeverés kategóriában az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szombaton, mert a jelölt megsértette a filmakadémia kampányolási szabályzatát, vétett a lobbizási előírások ellen. Kult--Háry Estély - Gyönyörű felségével Győrfi Pál is részt vetthttp://www.life.hu/kult/20170226-hary-estely-gyonyoru-felsegevel-gyorfi-pal-is-reszt-vett.htmlAhogyan 2016-ban, úgy idén is részt vett Győrfi Pál és felesége a Magyar Állami Operaház rendezvényén, amelyet idén Háry Estélynek neveztek el. KultOrigoHáry Estély - Andor Éva: "Tulajdonképpen elsőbálozó vagyok"http://www.life.hu/kult/20170226-andor-eva-a-tv2-tenyek-musorvezetoje-a-hary-estelyen.htmlAndor Éva a képernyőről sietett az Operaházba, hogy - ahogyan ő fogalmaz - elsőbálozóként részt vehessen a Háry Estélyen. A TV2 műsorvezetője a Life.hu riporterének arról is beszélt, milyen érzés volt elbúcsúzni a Tények régi stúdiójától és beharangozni az új díszletet. KultOrigoFélvilág: Kovács Patrícia és Gryllus Dorka díjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20161127-spanyol-filmfesztivalon-dijaztak-a-felvilagbol-kovacs-patriciat-es-gryllus-dorkat.htmlA legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.