40 éves lett Hollywood legkeményebb csaja: Michelle Rodriguez legfontosabb szerepei

Michelle Rodriguez film szerep mozi születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit!

Diana Guzman - A bunyós csaj (2000)

Rodriguez élete első szereplőválogatására ment el és rögtön megkapta élete első főszerepét: A bunyós csajban egy olyan balhés tinédzserlányt játszott, aki végül a bokszban találja meg önmagát. A bravúros alakítása pedig számos díjat és színészi befutást hozott Rodrigueznek.

Letty - Halálos iramban-filmek (2001, 2009, 2013, 2015, 2017)

A legtöbb mozinéző a Halálos iramban-filmek Lettyjeként ismerheti a születésnaposunkat: összesen öt alkalommal ült be a volán mögé a népszerű autós akciószéria különböző felvonásaiban. Pedig amikor először megkapta a szerepet, még vezetni sem tudott!

Ana Luci Cortez - Lost – Eltűntek (2006)

A tévénézőknek pedig a kétezres évek egyik legfontosabb és legnagyobb érdeklődés övezte sorozatából lehet ismerős: persze itt is kemény csajt, egy rendőrnőt alakított, egyetlen évad erejéig. És hiába halt meg benne (lásd a videót), a sorozat legvégére még visszatért, de hogy miként, azt inkább nem áruljuk el, hátha valaki még most akarja csak megnézni a rejtélyekkel teli Lostot.

Trudy Chacón - Avatar (2009)

Minden idők legtöbb bevéltelt hozó filmjében is látható volt Rodriguez egy kiemelt mellékszerepben: egy olyan katonai pilótát játszott, aki az idegen bolygón töltött szolgálata, meg persze az ott zajló drámai események közben elbizonytalanodik: a parancsokat, vagy a lelkiismerete hangját kövesse-e?

Luz - Machete (2010) és Machete gyilkol (2013)

Ha valaki egy igazi latina, és ráadásul közismerten menő akciószínésznő, akkor nem hiányozhatott a névrokon Robert Rodriguez produkciójából, a magát egy pillanatra sem komolyan vevő két Machete-filmből. Michelle Rodriguez ráadásul dögös és vészjósló szemkötőben virított már a plakáton is!

Frank Kitchen - The Assignment (2016)

Igen, nem elírás: egy Frank nevű karaktert játszott ebben a Magyarországon nem forgalmazott, de annál nevesebb alkotók (Walter Hill, Sigourney Weaver) fémjelezte akcióthrillerben. A meghökkentő sztori ugyanis egy olyan férfi bérgyilkosról szólt, akit csapdába csalnak, és akarata ellenére nővé operálnak, majd a szabadulása után megpróbál utánajárni: ki és miért tette ezt vele?

Linda - Nyughatatlan özvegyek (2018)

Az idei év egyik legkülönlegesebb filmjének ígérkezik Steve McQueen (Shame – A szégyentelen, 12 év rabszolgaság) új rendezése, amiben a bűnöző férjeik halála után a magukra maradt özvegyek fognak össze, hogy rendezzék a lezáratlan ügyeket, minden értelemben. Premier novemberben!

5+1 időutazó film és sorozat, ami segít kilépni a mindennapi körforgásbólhttp://www.life.hu/kult/20180703-idoutazos-filmek.htmlNéha te is úgy érzed, hogy most azonnal bezárnád magad mögött az ajtót, és elmennél? Mindent megadnál egy kis kikapcsolódásért, legszívesebben elutaznál a hegyekbe vagy a tengerpartra, de akár más korokba is, a lényeg, hogy messze mindentől, ami megszokott. Ha a körülmények nem is teszik lehetővé, hogy ezt megtedd, ne keseredj el, összegyűjtöttük a legjobb időutazós filmeket és sorozatokat, amelyek pillanatok alatt segítenek kilépni a hétköznapokból, és új kalandok felé kalauzolnak. KultOrigoA tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigoFélelmetes drogkartellek a mozivásznon: 7 emlékezetes filmhttp://www.life.hu/kult/20180628-felelmetes-drogkartellek-a-mozivasznon-het-emlekezetes-film.htmlIdén nyáron két olyan film is érkezik a hazai mozikba, amelyek a latin-amerikai drogbandák kegyetlen világába visznek el minket: az egyik a mai Mexikóba, a másik a nyolcvanas évek Kolumbiájába. A Sicario 2. – A zsoldos és az Escobar kapcsán listára gyűjtöttük a legjobb filmeket a témában. Kult--19 érdekesség a Jurassic World: Bukott birodalomrólhttp://www.life.hu/kult/20180620-erdekessegek-a-jurassic-world-bukott-birodalom-filmrol.htmlMár most látszik, hogy sorrendben a hatodik Jurassic-film is óriási siker lesz: láthatóan a világ mozinézői még mindig imádnak rettegni a dinoszauruszoktól. A hazai mozikban június 7-e óta látható Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júniusbanhttp://www.life.hu/kult/20180620-ot-mozifilm-es-tevesorozat-amit-juniusban-latnod-kell.htmlÚj sorozatunkban minden hónap kapcsán összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát június ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoEgy szót se: a filmvászon legemlékezetesebb néma hőseihttp://www.life.hu/kult/20180525-a-filmvaszon-legemlekezetesebb-nema-hosei.htmlMájus eleje óta játsszák a hazai mozik a Hang nélkül című filmet, amelynek szereplői egy olyan világban kénytelenek túlélni, ahol a legkisebb zaj hatására is félelmetes szörnyek törnek rájuk. A kényszerű némaságban élő főhősök apropóján pedig listára gyűjtöttük a (hangos) filmtörténet leghíresebb szótlanjait. KultOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.