A Dal 2019 – szombat este lesz az első válogató: hatan jutnak tovább

Fotó: Polyák Attila - Origo -
A Dal 2019 válogató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este rendezik A Dal 2019 első válogatóját: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől látható show-műsorból hatan jutnak tovább az elődöntőbe.

A Dal 2019 élő adásába jutott harminc dal előadói közül a szombati első adásban tíz produkció lép színpadra. Közöttük lesz Antal Tímea feat. Demko Gergő (daluk címe: Kedves Világ!), Berkes Olivér (Világítótorony), DENIZ (Ide várnak vissza), Hamar Barni (Wasted), a Konyha (Százszor visszajátszott), a Nomad (A remény hídjai), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), Pátkai Rozina (Frida), Szekér Gergő (Madár, repülj!) és Váray László (Someone Who Lives Like This).

Vincze Lilla Fotó: Polyák Attila - Origo

A Dal első válogatójának vendége a műsor korábbi zsűritagja, Frenreisz Károly és zenekara, a Skorpió lesz.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.
A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (https://www.mediaklikk.hu/adal), valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetők a műsorról.

A Dal műsora után közvetlenül, szombaton 21 óra 40 perctől A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza műsorvezetője Forró Bence és Lola lesz.

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból, amelyeket január 19-én, 26-án és február 2-án rendeznek, hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 9-én és 16-án tartanak. A február 23-i döntőbe nyolc versenyző jut be.
Szombatonként 19 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik a Duna Televízió és a Duna World nézői Magyarország legjobb dalát.

Pély Barna: „Nem érdemes olyan harcokat vívnod, amelyeket nem nyerhetsz meg"http://www.life.hu/kult/20190118-pely-barna-interju-uj-lemezrol-blue-hearth-maganeletrol-galambos-dorina.htmlPély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Számtalan fellépése van Magyarországon, de külföldre is gyakran hívják fesztiválra vagy akár önálló fellépőként is. Januárban jelent meg a legújabb nagylemeze Blue Heart címmel. Barnával az albumról, tehetségkutatásról, és magánéletről is beszélgettünk. Kult--Meghalt Kovács Gyula, a kecskeméti Katona József Színház művésze http://www.life.hu/kult/20190114-meghalt-kovacs-gyula-a-kecskemeti-katona-jozsef-szinhaz-muvesze.htmlKovács Gyula, a kecskeméti Katona József Színház művésze 70 éves volt. Halálhírét a színház jelentette be a honlapján. KultOrigoKern András betegsége miatt lemondta a színház az előadásthttp://www.life.hu/kult/20190101-kern-andras-betegsege-miatt-lemondta-a-pesti-szinhaz-az-eloadast.htmlAz év első előadására jegyet váltók más műsort láthatnak holnap a Pesti Színházban. Az ok: Kern András beteg. KultOrigoA legismertebb újévi babonák és tiltásokhttp://www.life.hu/kult/20181230-a-legismertebb-ujevi-babonak-tiltasok.htmlA babona úgy tartja: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. De nemcsak azt érdemes szem előtt tartani, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy mit tilos! KultOrigoA szilveszteri zajcsapás ősi szokás: az egészség, a szerencse és a gazdagság eléréséhez kötődikhttp://www.life.hu/kult/20181231-a-szilveszteri-zajcsapas-osi-szokas-az-egeszseg-a-szerencse-es-a-gazdagsag-eleresehez-kotodik.htmlA szilveszteri zajcsapás ősi szokás, amely a néphit szerint távol tartja a gonosz, ártó hatalmakat az új évtől - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn. KultOrigoÍgy búcsúztak a világ filmművészetének nagyságai és sztárjai Bernardo Bertoluccitólhttp://www.life.hu/kult/20181208-bernardo-bertolucci-filmrendezotol-a-vilag-filmmuveszetenek-nagysagai-es-sztarjai-bucsuztak-romaban.htmlA világ filmművészetének nagyságai, rendezők, filmsztárok búcsúztak csütörtök este az Oscar-díjas olasz filmrendezőtől, Bernardo Bertoluccitól a római Argentína Színházban. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.