Korda György elmesélte, hogyan indították el Zámbó Jimmy karrierjét

Forrás: MTI/Földi Imre -
Korda György Zámbó Jimmy Országos Rendező Iroda indulás karrier énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesen gondolnák ma, hogy a kilencvenes évek legnépszerűbb előadójának, Zámbó Jimmynek nehezen indult be a karrierje. Az énekes első próbálkozásairól Korda György mesélt, aki kiharcolta, hogy Jimmy megkapja az előadói engedélyt.

Egészen fiatalon, még 20 éves kora előtt próbálta bevenni a magyar popzene világát Zámbó Jimmy. A Bors cikke szerint az Országos Rendező Iroda (ORI) Vörösmarty téri épületét ostromolta, ahol nem akarták megadni neki az előadóművészi működési engedélyt. Így nem léphetett fel gázsiért.

A helyzet egészen addig nem változott, amíg Korda György be nem lépett a döntőbizottságba. Gyuri bácsi elmesélte a lapnak, hogy a 17 éves Zámbó magnetofont vitt magával a vizsgára. Ez szokatlan volt, hiszen az énekesek általában zongorakísérettel mutatkoztak be. Ezt és szokatlan külsejét is kifogásolták a bizottság tagjai.

Zámbó Jimmy 1999-ben Forrás: MTI/Földi Imre

„Anno, az ORI-ban a vizsgabizottság elnöke voltam, és Jimmynek – akit akkor még nem ismertem – nem akarták megadni az előadói engedélyt. Ekkor felszólaltam, és azt mondtam, felállok és kimegyek, ha nem adják meg ennek a tehetséges embernek a lehetőséget! Így végül megkapta az engedélyt” – idézte fel a történteket Korda György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.