Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

Forrás: MTV -
Balatonszemes Bujtor István Filmfesztivál Bujtor István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval várják az érdeklődőket.

A Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, producer, színházigazgató emléke előtt tisztelgő, tizedik alkalommal megrendezendő eseményre a művész életműve nyomán valamilyen titokkal, bűnüggyel, rejtéllyel, humorral, az emberi élet sokszínűségével, továbbá költészettel kapcsolatos filmmel lehetett nevezni. A filmes eseményt több kategóriában: játékfilm, dokumentum- és ismeretterjesztő film, animációs, fikciós és kísérleti rövidfilm, továbbá versfilm kategóriában hirdették meg – mondta el Lutter Imre előadóművész, fesztiváligazgató az M1 aktuális csatornán kedden. Hozzátette, hogy a nyilvános vetítésre kerülő filmeket 106 alkotás közül választották ki, Magyarországról és külföldről is neveztek be a versenyre filmeket. A Janisch Attila vezette zsűri összesen 52 filmet választott be a versenyprogramba.

Bujtor István emlékére rendeznek fesztivált Balatonszemesen Forrás: MTV

Lutter Imre elmondta azt is, hogy a fesztivál megnyitója augusztus 17-én este lesz Balatonszemesen, ahol az Ötvös Csöpi-filmekből jól ismert rendőr Zsiguliból szállnak majd ki az alkotók és a művészek klottgatyában és zakóban. A szabadtéri moziban pedig sorrendben levetítik az Ötvös Csöpi-filmeket.
Kiemelte: az augusztus 20-ig tartó fesztivál számos érdekességet tartogat az érdeklődőknek, például a balatonszemesi kikötőből induló Bujtor-hajók kirándulni viszik a családokat, a művelődési háznál kézműves vásárra, ugyanott és a szemesi sétányon Bujtor István kedvenc ételeinek kóstolójára várják a látogatókat.

Bujtor István emléke előtt kiállítással is tisztelegnek, amelyen a közönség megtekintheti a Pogány Madonnát, az Ötvös Csöpi-filmek első darabjának szimbólumát is. A fesztivál programját színházi előadások, koncertek, retró utcabál és slam poetry előadás is színesíti – harangozta be a fesztivál programjait Lutter Imre.

Sziget 2019: ezt imádja Magyarországban a W&Whttp://www.life.hu/kult/20190813-sziget-2019-ezt-imadja-magyarorszagban-a-ww.htmlA W&W egy holland DJ producer páros, a világ 100 legjobb lemezlovasa közül évek óta a 14. helyet birtokolják. Nem először járnak Magyarországon, ezúttal a Szigetre érkeztek, ahol exkluzív interjút is adtak nekünk.KultOrigoSziget 2019: félmillió belépés fölött zár a fesztiválhttp://www.life.hu/kult/20190813-sziget-2019-felmillio-belepes-folott-zar-a-fesztival.htmlA Sziget látogatószáma idén is átlépi a félmilliót az egy hét alatt, de a tavalyi látogatócsúcsot biztos nem dönti meg. Kult--Sziget 2019: így hűtötték le magukat a fesztiválozók a kánikulábanhttp://www.life.hu/kult/20190813-sziget-2019-igy-hutottek-le-magukat-a-fesztivalozok-a-kanikulaban.htmlVízzel hűsítették magukat a fesztiválozók az elmúlt napokban a Sziget Fesztiválon. Volt, aki a Dunában mártózott meg, míg más a medencét választotta. KultOrigoElhunyt Edward Lewis, a Spartacus és az Eltűntnek nyilvánítva producerehttp://www.life.hu/kult/20190813-elhunyt-edward-lewis-a-spartacus-es-az-eltuntnek-nyilvanitva-producere.htmlA Spartacus és az Eltűntnek nyilvánítva producere, Edward Lewis 99 évesen elhunyt. Kult--Elhunyt Orosz János képzőművészhttp://www.life.hu/kult/20190813-elhunyt-orosz-janos-kepzomuvesz.htmlÉletének 87. évében, augusztus 7-én elhunyt Orosz János festő, szobrász, grafikus. Kult--Brit uralom a Sziget Nagyszínpadán hétfőnhttp://www.life.hu/kult/20190812-brit-uralom-a-sziget-nagyszinpadan-florence-the-machine-tom-odell-es-a-catfish-and-the-bottleman.htmlUtolsó előtti napjához ért a Sziget Fesztivál, de még a nagy záróshow előtti napra is bőven tartogat világsztárokat. Új lemezével érkezik a Florence + The Machine, a Catfish and the Bottleman és Tom Odell is a Dan Panaitescu Nagyszínpadra. Lássuk mi a mai menü. Kult



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.