Terrorizálták diáktársai Kate Middletont

esküvő Anglia házasság Kate Middleton Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lelki terror legválogatottabb módszereivel üldözték el egykori iskolájából kegyetlen diáktársai Kate Middletont, Vilmos brit trónörökös későbbi menyasszonyát, aki egy hamarosan megjelenő könyv szerint "érzelmi roncsként" távozott az egyébként igen előkelő tanintézetből.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A "Kate" című könyvből, amely Vilmos és kedvese április 29-én esedékes esküvője után néhány nappal kerül a boltokba, a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap idézett előzetes részleteket.

Ezekből kiderül, hogy amikor a 13 éves Kate 1995-ben a Downe House nevű, évente csaknem 29 ezer font (9 millió forint) tandíjat felszámoló bentlakásos magániskolába került, azonnal megszerveződött ellene egy lánybanda, amely "igen-igen durva" lelki kínzásoknak tette ki.

Nem csupán olyasmikről volt szó, hogy kiütik a kezéből a tankönyveit, vagy visszazavarják az ebédlői sor végére. Ennél jóval keményebb terrornak vetették alá. Visszatérő "tréfájuk" volt például, hogy ürülékkel kenték össze az ágyát a kollégium hálótermében.

Kate barátnői a könyv szerzőjének, Sean Smithnek elmondták: a banda "túl tökéletesnek" találta a magas, jó modorú új jövevényt. Ezért szálltak rá, és végül "lelki ronccsá kínozták".

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A szülők - miután Kate könnyek között beszámolt nekik az átéltekről - még az első tanév közben kivették lányukat a Downe House-ból, és átíratták egy másik híres - és szintén igen drága - angol iskolába, a Marlborough College-ba, ahol nagyon kedvesen fogadták "a csontsovány, sápadt, önbizalmát vesztett" Kate-et.

A News of the World szerint a diákkori megpróbáltatások magyarázzák, hogy a trónörökösi menyasszony az esküvői vendégektől - ajándék helyett - inkább adományokat kért az általa támogatott egyik jótékonysági szervezetnek, a Beatbullyingnak, amely az iskolai diákterror felszámolásáért küzd.

A "bullying" a diáktársakat és a tanárokat rettegésben tartó iskolai diákklikkek megfélemlítő, megalázó célú, gyakran fizikai erőszakig fajuló hadjáratának megjelölése az angol nyelvben. A jelenség Nagy-Britanniában hosszú ideje országos probléma, amely az internetes közösségi oldalak megjelenésével csak fokozódott. A brit sajtóban gyarapodnak a beszámolók olyan tizenévesekről, akiket az osztályteremben átélt és a tanítás után e közösségi oldalakon folytatódó üldöztetés öngyilkosságba kergetett.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.