DVD-film Apacsok Török Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai gyakorlattól eltérő módon, három héttel a mozis bemutató után, május 26-án a Katapult Film gondozásában a boltokba kerül Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével Török Ferenc Szemle-díjas filmje, az Apacsok dupla lemezes DVD-n, amely a film mellett tartalmazza a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvételét is, valamint egy albumot a Duna-menti indiánok archív fotóiból.

A 42. Magyar Filmszemlével egy időben, május 5-én került a mozikba Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével Török Ferenc filmje, az Apacsok, amely kisvártatva meg is nyerte a Szemle TV-filmes kategória fődíját, a Zsurzs Éva Rendezői Díjat. A Kovács Krisztina és Bereményi Géza írásából készült művet Török Ferenc először színpadra alkalmazta, s az előadás évek óta nagy sikerrel fut a Radnóti Színházban.



Az 1956-os forradalom utáni passzív ellenállás különös módját választotta Horváth Imre, aki legjobb barátjával indián törzset alapított a Duna-menti Zebegényben. A népköztársaság által megtagadott nyugati civilizáció és apacs rezervátumok világa iránti érdeklődésük és szokásaik, kultúrájuk gyakorlása azonban hamar felhívta a csoport működésére az állam figyelmét. A magyar apacsok furcsa szeánszairól, különös fegyvereiről és amerikai állampolgárokkal folytatott levelezéseikről naplót vezettek a titkosrendőrök. A törzs két vezetőjét pedig folyamatos megfigyelés alatt tartották, míg egy napon elég bizonyíték gyűlt össze államellenes tevékenységükről a kihallgatáshoz.


Élete első filmtervének szánja Horváth Imre unokája, Kishorváth ezt a nagyapja feljegyzései alapján megírt történetet a hatvanas évek magyar apacsainak életéről. Ám a támogatást elbíráló kuratóriumban van valaki, aki családja révén szintén érintett a témában. Ő pedig egészen máshogy emlékszik vissza a hazai folyóparti indiánok történetére, ezért Kishorváth mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.



Bővebben a DVD-ről

Az Apacsok című film a hazai gyakorlattól eltérő módon, három héttel a mozis bemutató után, május 26-án a Katapult Film forgalmazásában jelenik meg dupla-lemezes DVD-n. Ajánlott fogyasztói ára 2.990 Ft lesz. A DVD tartalmaz majd audiokommentárt Török Ferenccel, Bálint Andrással, Csányi Sándorral és Angelusz Iván producerrel. A két lemezes kiadványon a filmen, az előzetesen és a werk-en túl megtekinthetik a nézők a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvételét, egy fotóalbumot a Duna menti indiánok archív fotóiból, egy amatőr filmet az indiánokról illetve egy 30 perces kisfilmet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.