Catherine Deneuve született feleség lett

film Catherine Deneuve mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű tévésorozat stábjához ugyan nem csatlakozott a francia színésznő, de legújabb mozifilmje nem csak címében idézi meg a Lila akác közt. Született feleség, kritika.

www.potichemovie.com
www.potichemovie.com


A Született feleség olyan, mint ha Francois Ozon rendezőnek Deneuve életműve előtti tisztelgés is lenne a célja. Örömjátékot kínál a színésznőnek egy mindig újabb és újabb oldalát megmutató, összetett és emlékezetes karakterrel. Burkolt utalásokat csempész a filmbe a sztár korábbi filmjeiből: feltűnik itt A Nap szépének látszólag makulátlan erkölcsű, valójában buja fantáziájú felesége, vagy Deneuve és Gérard Depardieu szerelmi kettőse is Az utolsó metróból. Ozonnak nem ez az első közös filmje a sztárszínésznővel: a kortárs francia film egyik legeredetibb rendezője a sokszor nagyon súlyos (melo)drámai hangütésű filmjei (5x2, Utolsó napjaim) között időnként készít egy-egy könnyedebb filmet is, ilyen volt a 8 nő néhány éve, az egyik főszerepben Deneuve-vel.


www.potichemovie.com
www.potichemovie.com


És ilyen a Született feleség is: vígjáték, vagy még inkább szatíra, amely egy hagyományos (francia) komédia karaktereit és fordulatait vonultatja fel, ugyanakkor csavar egyet a képleten, és az egészet egy jó adag öniróniába csomagolja. Olyannyira, hogy a rendező-író Ozon még időben is eltávolítja a filmet az "itt és most"-tól: a cselekményt a hetvenes évekbe helyezi, az alkotása külsőségeiben és hangulatában pedig folyamatosan rájátszik ennek a retróvilágnak a (szinte) meseszerűségére.

www.potichemovie.com
www.potichemovie.com


Tipp! Kukkants be a világ szegény és gazdag gyerekeinek hálószobájába! Megható képek!







www.potichemovie.com
www.potichemovie.com


A film rendkívül sok érdekes kérdést vet fel a női szerepekkel kapcsolatban, és cseppet sem egyoldalúan vagy propagandisztikusan, hanem a humor segítségével, a maguk a összetettségében vizsgálja őket. Ugyanakkor viszont nem döccenőktől mentesen: a film során egyre újabb és újabb információk derülnek ki a főhősnő múltjáról, és ezek némelyike esetében az az ember érzése, hogy az alkotók egy-egy poénos fordulat kedvéért feláldozták a jellemek és a sztori következetességét.



Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!




Kiknek ajánljuk?

- született és nem született feleségeknek és férjeiknek
- akiknek bejön a retró hangulat
- Catherine Deneuve rajongóinak

Kiknek nem ajánljuk?

- akik nem kedvelik a franciás könnyedséget
- akik valami mélyebb darabra számítanak Francois Ozontól
- akiket hidegen hagynak a házassággal és a nemi szerepekkel kapcsolatos kérdések

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.