Való Világ 5 VV Attila hacker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ValóVilág 5 napi online szavazásainak eredményeit állítólag hackerek manipulálják Attila javára.

Tipp! Verában és Csabában van az X-Faktor. Kattints a galériáért!


RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence



A Bors megkérdezett egy szakembert, aki szerint valóban léteznek ilyen programok. A lap egyik olvasója a következő levelett juttatta el a szerkesztőségnek: ,,Tűrhetetlennek tartom, hogy a ValóVilág online szavazásokat egy olyan programmal nyerik meg Csaba ellen, amelyet úgy állítanak be, hogy folyamatosan nyomja a szavazatokat az adás ideje alatt is úgy, hogy nekik nem kell a számítógép előtt ülniük. Érdekes módon az elmúlt időszakban az online szavazáson nagy fölénnyel mindent Attila nyert. Így felesleges az egész voksolás. Ha pedig másra szavazunk, minél többet küldünk, annál kevesebb lesz neki. Felháborító dolog. Van még bármi is ezen a világon, ami tisztességesen zajlik?" - tette fel a költői kérdést a levélíró.

Tipp! Brad Pitt bottal jár. Kattints a galériáért!




,,Valóban léteznek olyan számítógépes programok, amelyekkel úgy lehet látogatottságot, vagy akár egy szavazási eredményt generálni, hogy közben senkinek sem kell a gép előtt ülnie. Egy ilyen programot bárki könnyen letölthet magának az internetről, és ha egy kicsit jártas a számítástechnika világában, máris könnyen tudja alkalmazni. Valószínű itt is erről lehet szó, de ez ellen is megvannak a megfelelő védelmi módszerek, szűrők"

Ma már nem meglepő, ha egyesek kihasználják a technika adta lehetőségeket és így próbálnak szavazatokat szerezni kedvencüknek. Bár a teóriát gyengíti, hogy a legutóbbi voksolás eredményeként például nem Attila randizhatott Muri Enikővel, hanem Kinga találkozhatott Vastag Csabával. Korábban egyébként, amikor Csaba nyerte sorozatosan az online szavazásokat, hasonló feltevéseket fogalmaztak meg Attila rajongói. Felkészülve az ilyen esetekre beépítettünk a rendszerbe egy szűrőt, amely megakadályozza, hogy egy felhasználó egy órán belül több szavazatot is le tudjon adni. Természetesen kivizsgáljuk az ügyet, de eddig nem találkoztunk olyan kirívó esetekkel, ami gyanúra adna okot

Tipp! Így búcsúztatták Mary Zsuzsit. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.