Személyes élmények egy valódi könyvben

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai világban minden a digitalizálás felé halad. Így van ez a fényképekkel is. Az analóg fotókat lassan teljesen leváltják a digitális gépekkel készült felvételek. Ez pedig felveti a kérdést: hogyan rendszerezzük a rengeteg fotót, amelyeket az új technikáknak köszönhetően készíthetünk?

Erre a kérdésre ad választ a CeWe Color forradalmi találmánya, a CEWE FOTÓKÖNYV, amely lehetővé teszi, hogy a fényképeket ingyenes szoftver segítségével egy erre a célra szolgáló könyvben rendezzük el. Ez a termék már több millió ember arcára csalt mosolyt. Legyél te a következő, aki kipróbálja! 2008 óta a világ számos pontján található CeWe gyártási egységekben több mint 14 millió fotókönyv készült. Legtöbbjük családi eseményekről, utazásokról szól. A megrendelők köre folyamatosan bővül, már a vállalatok is kezdik felfedezni a CEWE FOTÓKÖNYV adta lehetőségeket.

www.fotokonyv.hu
www.fotokonyv.hu

A kérdésre, hogy milyen igények kielégítésére fejlesztették ki a CEWE FOTÓKÖNYVET, és hogy kiknek ajánlják, Zoboki Zoltán, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója válaszol.

- Kezdem a második kérdéssel. Mindenkinek ajánljuk. Ha sorra vesszük, miért is találtuk ki a CEWE Fotókönyvet, valamint azt, hogy miért és hogyan fejlesztjük hónapról hónapra, kiderül, miért gondolom, hogy mindenkinek ajánlható. Ötvöznünk kellett a hagyományos fotózásnál megszokott képelőhívás és albumba rendezés izgalmait a technika vívmányával, azaz meg kellett akadályoznunk, hogy a nyaralásról készített fotók eltűnjenek a számítógép mapparendszerének bugyraiban. Az volt a cél, hogy anélkül éljük át újra az élményeket, hogy fotóalbumot kelljen vásárolnunk, ragasztóval kelljen bíbelődnünk, ne adj' Isten arra kelljen ébrednünk, hogy egy kép kimaradt az első oldalról. Ezen kívül fontos tényező volt, hogy a messze lakó nagymamáknak is meg lehessen mutatni az unokákról készült képeket, anélkül, hogy laptoppal érkeznénk a vasárnapi ebédre. Ehelyett a megrendelő otthon, a Fotokidolgozas.origo.hu oldalról kényelmesen letölti az ingyenes képszerkesztő szoftvert, összeállítja a fotókönyvet, és elküldi megrendelését, majd átveszi az elkészült terméket.

- Miért gondolja, az Ön szavaival élve, hogy a termék mindenkinek ajánlható? Profi fotósok például nem csak a nyaralásukról készítenek felvételeket.

- Pontosan ezért... Hiszen mindenki életében vagy munkája során adódik olyan alkalom, amikor jól jön a táskából előkapott CEWE Fotókönyv.

- Táskából előkapott? Azért egy fotóalbum nem minden táskába fér bele...

- Éppen erről van szó. Ezért forradalmi a CEWE Fotókönyv, és ezért más, mint a hagyományos albumok. Nem véletlenül kap a termék és a hozzá tartozó szoftver minden évben más-más szakmai zsűritől rangos elismerést (TIPA 2008, EISA 2009). CEWE Fotókönyvet rendelhetünk egészen kicsi (kb. 13x14cm), de XXL (kb. 42x30 cm) méretben is. Készíthetünk álló vagy fekvő formátumot, kérhetjük műbőr kötésben vagy füzet formátumban. Kivitelezéstől függően még a borítót is "tűzdelhetjük" általunk készített fotókkal. Az oldalak száma tetszőlegesen bővíthető (mérettől függően akár 130-ra is). Egy oldalra annyi képet tehetünk, amennyit akarunk, különböző háttérminták, képkeretek közül választhatunk, de saját kreativitásunknak sem kell határt szabnunk. A képekhez készíthetünk rövid feliratokat, de akár hosszabb beszámolót is elhelyezhetünk az egyes oldalakon. A program fejlesztői és gyártói állandóan újítanak, és én lassan már nem is tudom, mi mindent lehet még ebből a termékből kihozni.

- Pedig úgy hallottam, hogy a minőségi, ofszeten nyomott CEWE Fotókönyv mellett most már valódi fotópapírra és lakkozott oldalas, magasfényű papírra is készítenek fotókönyvet.

- Valóban így van, ezért is mondom, hogy mindig kitalálunk valamit. Az állandó pozitív visszajelzések is segítenek abban, hogy valóban mindenkit elérjünk a termékkel, és úgy alakítsuk, hogy minél szélesebb körben alkalmazható legyen. Az aktuális fotókönyv szoftverrel most már eredeti fotópapírra, teljesen új technológiával készült fotókönyvet, ill. digitális papírra készült, de lakkréteggel bevont, csillogó oldalas CEWE Fotókönyvet is rendelhetünk. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a klasszikus családi ünnepek vagy kirándulások megörökítésén kívül már például reklámügynökségek és építészek is rendelnek CEWE Fotókönyvet, amelyet aztán katalógusnak használnak. Az új, valódi fotópapírra készült termék lassan minden profi fotós kínálatában megtalálható. Külföldön bevált szokás, hogy modellügynökségek csak CEWE Fotókönyv formátumú portfóliót fogadnak el a jelentkező modellektől.

- Ez már-már tökéletesen hangzik, valami hátrány azért csak adódik a termékkel kapcsolatban...

- Ha nehézségekről beszélünk, az csak ott jelentkezhet, hogy le kell ülni a számítógép elé, és ki kell próbálni a szoftvert. A gyakorlat azt mutatja, hogy azok az ügyfeleink, akik már rendeltek CEWE Fotókönyvet, újra és újra megteszik. Az első lépés a szoftver telepítése a számítógépünkre. Elfoglalt vagy kezdő megrendelőink részére a program felajánlja egy asszisztens segítségét, aki végigvezet a megrendelésen és a megadott kritériumok alapján néhány perc alatt összeállít egy CEWE Fotókönyvet.

- Összeállítani tehát néhány perc. De mennyi idő alatt készül el? És ami a legfontosabb: honnan lehet letölteni a szoftvert? Hogyan jut el hozzánk a könyv?

- A Fotokidolgozas.origo.hu oldalon minden információ megtalálható. Innen lehet letölteni a szoftvert is. A letöltéskor kell kiválasztani azt a fotószolgáltatót, amelynél a megrendelő át szeretné venni az elkészült termékeket (fotós szakkereskedések, műszaki áruházláncok, drogériák stb.). A szoftver telepítése után kezdődik a valódi alkotói munka, amelyet a program különféle módon segít. Ott van például a képminőség-mutató, amely figyelmeztet, ha a kép felbontása nem elég nagy. A szövegek szerkesztésére különböző betűtípusok állnak rendelkezésünkre. A programba beépített internetes fórumokon keresztül hihetetlen mennyiségű kiegészítő elemet tölthetünk le. Az összeállítás végén eldönthetjük, hogy megrendelésünket online vagy CD-re írva szeretnénk leadni. (Megrendelőink 80%-a az internetes rendelést részesíti előnyben, mivel így szinte azonnal megkezdődhet a CEWE Fotókönyv gyártása. A szállítási idő 5-7 munkanap. Rendelésének elkészüléséről e-mailben tájékoztatjuk a megrendelőt.) Mindezek után joggal bízhatunk abban, hogy velem együtt hamarosan a programot kipróbáló megrendelő is azon fotósok népes táborába fog tartozni, akik lassan úgy fényképeznek, hogy ott motoszkál bennük a hátsó gondolat: de jól mutat majd ez a kép a CEWE Fotókönyvem címlapján!

Sz.E.

Birkózz meg a nehézségekkel, és készítsd el te is az első CEWE Fotókönyved - kattints ide!

Fizetett tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.