Kiesett Malek Miki egyik kedvence - Drámai pillanatok az X-Faktor döntőjében

a nap cikke X-Faktor Kvaka Andrea döntő Malek Miklós kiesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az X-Faktor első döntője nem egy meglepetést tartogatott. Zámbó Krisztián és Stone sem volt a helyzet magaslatán a mentorok szerint, mégis a hibálanul éneklő Fehér Zoltán került a kiesés közelébe. A fiúnak, aki nagyon sokat küzdött azért, hogy bent lehessen a döntőben, Kvaka Andreával kellett párbajoznia.

Az X-Faktor első élő adását a versenyzők közös dala nyitotta - még Ördög Nóra is táncolt benne egy kicsit. A tizenkét döntős sokat készült, hogy elnyerjék a nézők és a mentorok elismerését. Az utóbbiak véleményt mondhatnak a produkciókról, de a nézők szavazatai döntik el, ki az a két versenyző, akinek párbajoznia kell. A szabályok szerint a mentoroké a végső szó, de ha nem tudnak megegyezni, akkor a nézők szavazata dönt: aki tőlük kevesebb szavazatot kapott, az megy haza.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Sokan meglepődtek, mikor Feró a P.J.Z. duót a döntősök közé emelte. Első fellépőként ők mutathatták meg, hogy képernyőre valók: a Black Eyed Peas egyik számával most is megalapozták a hangulatot. Geszti Péter ugyan kifogásolta, hogy nem értette a szöveget, de szeretnivalónak nevezte a fiúkat, akik ismét megnevettették a közönséget.

Másodikként a tiszta lelkűnek is nevezett Kvaka Andrea lépett fel új szőke tincsekkel, akit még villanyóra-leolvasás közben is megtaláltak első szurkolói. A Guns N' Roses dalában eleinte nehezen találta meg magát, de aztán előjött belőle a sárkány, és élvezhetően, kellő erővel énekelt - a mentorok szerint.

Öltönyszalonban dolgozik Geszti Péter mentoráltja, Fehér Zoltán, aki fiatal kora ellenére már egy kislánnyal is büszkélkedhet. Zoli a Don't Let The Sun Go Down On Me című dallal egyenesen elvarázsolta Keresztes Ildikót. Nagy Ferónak az tetszett, hogy az öltönyökkel a megfelelési kényszerét is otthon hagyta a fiú. A Zolitól megszokott érzelmesség most sem maradt el, előadás után könnyezve üzent kislányának, és még mindig alig hitte el, hogy az élő show-ban lehet.

Az ötvenes éveit taposó Stone azt igyekszik bebizonyítani, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Az énekes most is biztosan hozta a lányölelgetős, megszokott stílusát, de nem biztos, hogy a Zanzibár dala volt a legtökéletesebb választás az estére. Malek Miklós még várja a kiemelkedő produkciót a férfitől, ahogy Geszti Péter szerint is túl nyugdíjasan adta elő a számot.

A legígéretesebb tehetség, Antal Timi haja ugyan vörössé vált, de kiemelkedő hangját megőrizte: Whitney Houston dalával lenyűgözte a zsűrit. Ildikó szerint Timi egy mini bomba, de Feró szerint inkább fogja magát vissza, hogy a csapatainak is esélye lehessen.

A Like formáció, bár nem énekelt roszul, elveszett egy kicsit a show-ban. Annak ellenére, hogy Ildikó a legerősebb csapatnak tartja őket, Malek Miklós szerint hangilag nem volt annyira jó a produkció, mint amilyen erő volt benne. Geszti Péter is az összhangot hiányolta, így az izgatott lányoknak van még hová fejlődniük.

Megoszlanak a vélemények Zámbó Krisztián tehetségéről, amihez a Mentorok Házában látott kiváló teljesítménye után most ismét jó okot szolgáltatott: hamisan adta elő a Backstreet Boys Incomplete című számát. Malek Miklós a hangi hibákat emelte ki, Geszti Péter a hitelességet hiányolta, Feró pedig mentortársaival egyetemben a kifejezetten rossz dalválasztást hozta fel. Krisztián zavartan magyarázkodott a kudarc után.

A mentorok hozták össze a Spirit csapatát, és milyen jól tették! A formáció erővel és vidám lendülettel adta elő a We Are Young című számot - Feró jól választott dalt csapatának, akik kellően édesek és szerethetőek voltak még a kritikusabb Geszti Péter szerint is.

Gyermekei biztosan továbbra is hiányolni fogják az eddig közmunkából élő Oláh Gergőt, mert most is kifejezetten jól énekelt, táncolt, és még a Bruno Mars dalban is megtalálta magát. Feró csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a férfiről, ahogy a többi mentor is, Malek Miklós pedig állva tapsolt a produkció után.

A sokat vádolt, huncut Csobot Adél, aki miatt még mentorát is sokan megfenyegették, most hangilag és ritmikailag is rendben volt, s legelső szereplésének magas színvonalát hozta. Az biztos, hogy Adél felhívja magára a figyelmet, és Miklós is pontosan tudta, mivel kell meggyőzni a közönséget a lány tehetségéről. A Caro Emerald dal közben Geszti Péter is meglátta a tartalmat a forma mögött, de a többi mentor is imádta a lányt, aki a tanácsaik szerint tegyen magasról a rosszakarók kritikáira.

Ideális popsztár alkat Geszti Péter harmadik mentoráltja, Szabó Dávid, aki Enrique Iglesias Hero című dalával próbálta elrabolni a lányszíveket. Feró és Ildikó is irigyelte Gesztit a versenyzőért, aki nemcsak profi előadóként énekelt, de az érzelmeit is jobban át tudta adni, mint eddig bármikor.

Az olykor hisztérikus Lass Bea, akiről egy filmbéli szexjelenetet is előszedtek már, most is inkább egy éneklő színésznőnek tűnt, annyira átadta az érzelmeit. Lady Gaga Speechless című dala közben sokakat kirázott a hideg: Bea minden érzelmessége mellett zseniális előadó. Feró szerint isteni volt, Geszti szerint pedig az előadás egyszerre volt jó és olykor ijesztő is, mint maga Bea - a szó legjobb értelmében.

Első továbbjutóként Oláh Gergő nevét kiáltották, de örülhetett többek között Lass Bea, mindhárom csapat, Csobot Adél és nagy meglepetésre Zámbó Krisztián is, az utolsó két hely végül Kvaka Andinak és Fehér Zolinak jutott. A párbaj során Zoli a Mondd mit tegyek, hogy érezd című dalt adta elő kiválóan, de Andi érezhetően jobb volt a Végső vallomás című dallal. A mentorok végül Zolit juttatták tovább, így Malek Miklós nagy bánatára Andi búcsúzott elsőként sírva a versenytől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.