Programtippek szombatra - szeptember 14.

kultúra irodalom koncert program borfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idő ugyan őszbe fordult, szombaton mégis jobbnál jobb programok közül válogathatunk. Lesz gondolatébresztő irodalmi esttel indító tüzes balkáni mulatság, női borászokat bemutató fesztivál Budán, Szarvason pedig a szilváé a főszerep. Íme a Life.hu tippjei!

1. Bormámor a budai várban

A nagy múltú Budavári Borfesztivál idei díszvendége Portugália, a női borászok pedig kiemelt szerepet kaptak a rendezvényen. Saját logójuk, standjuk és színpaduk lesz az Oroszlános udvarban. Sorra kóstolhatjuk nedűiket, és a szebbik nem képviselői személyesen is jelen lesznek, hogy a borkészítés csínjáról-bínjáról meséljenek. Érdemes időben érkezni, mert a Nemzeti Táncszínházban öt órakor mutatják be az itthon először látható A Magyar Falu című előadást. A Fitos Dezső Társulat darabja idén nyáron debütált Washingtonban - százezres közönség előtt. A szombat egyébként a Magyar Jazz jegyében telik, a muzsikusok Borbás Marcsi konferálására váltják majd egymást. Fellép a Hot Jazz Band, Babos Gyula zenésztársaival, és már fenn lesznek a csillagok, mire a nemzetközileg ismert Joana Amendoeira portugál fadoénekesnőre kerül a sor.

Forrás: www.aborfesztival.hu
Forrás: www.aborfesztival.hu

Mikor?
2013. szeptember 14., szombat
Hol?
Budapest, budai vár
Bővebb infó: http://www.aborfesztival.hu/

2. Csupa szilva Szarvason

A híres szarvasi szilva rotyog majd hatalmas üstben, válik hagyományos sütemények alapanyagává és készül belőle hamisítatlan házi pálinka. Három napon keresztül minden a szilva körül forog majd a festői szépségű Békés megyei városban. Kipróbálhatjuk többek között a fokhagymás és diós szilvalekvárt, a derelyét és természetesen a szilvás gombócot - szigorúan nagyanyáink receptje szerint. Szombaton választják ki a legfinomabb sütit, és a pálinkaminősítésre is ezen a napon kerül sor. A kalandvágyóknak pedig azt ajánljuk, hogy kerékpárjukkal délelőtt 10-kor gyülekezzenek az Erzsébet-ligetnél. Innen indul ugyanis a kétnapos túra Gyomaendrődön át Gyuláig, majd Orosházán keresztül vissza Szarvasra.

Forrás: Facebook/Szarvasi Szilvanapok
Forrás: Facebook/Szarvasi Szilvanapok

Mikor?
2013. szeptember 14., szombat
Hol?
Szarvas
Bővebb infó: http://szilvanap.hu/

3. Balkán buli a Hajón

Igazi déli mulatságban lesz része annak, aki úgy dönt, hogy a szombat estét Budapest egyik legfelkapottabb szórakozóhelyén tölti. A nyári buli után ismét az A38 Hajó ad otthont a vidám Balkan Partynak. Fél 9-től izgalmas irodalmi beszélgetés lesz DrMáriással, Balázs Attilával és Bozsik Péterrel, akik az Ex Symposion legújabb számát, az Ex Jugó Lexikont mutatják be. A folyóiratban olvasható Vári György írása a jugó-vágy haláláról, Cserna-Szabó András véleménye a balkáni sörről és Para-Kovács Imre élményei a háborús stoppolásról. A volt Jugoszlávia legnépszerűbb együttesében, a Bijelo Dugmében játszott Goran Bregovia is, aki számos Kusturica-film (Cigányok ideje, Arizonai álmodozók, Underground) zenéjét szerezte. Őket idézi meg az újvidéki tribute band, utána pedig hajnalig tart a vigadalom DJ Macsittyal és DJ Vuekóval.

Forrás: Facebook/Hajós Yu Party
Forrás: Facebook/Hajós Yu Party

Mikor?
2013. szeptember 14., szombat
Hol?
Budapest, A38 Hajó
Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/164313487094892/169815009878073/?notif_t=plan_mall_activity

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.