Sorozatos halálesetek és borzalmak - egy macska miatt

film Kedvencek temetője Alien mozi cica macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 4-én, az eredeti premier után 35 évvel a magyar mozik újra bemutatták A nyolcadik utas: a Halál című Ridley Scott-klasszikust, melyben kulcsfontosságú szerep jut egy cicának. A macska figuráját a kultikus sci-fin kívül is rengeteg filmben használták, horrortól az animáción át egészen vígjátékig.

Melyek a legfontosabb filmes cicafelbukkanások? Itt megnézheted mindet!

A Life.hu választása: CHURCH (KEDVENCEK TEMETŐJE)

Horrorfilmekben többször is előkerül a macska mint vészjósló figura, sőt gyakran ennél többről is szó van – Dario Argento Infernójában például van egy rémes macskatámadás-jelenet. Még ennél is fontosabb horrorfilmes megjelenése az állatnak a Stephen King regényén alapuló 1989-es film, melyben egy Winston Churcill után Church-nek becézett cica tesz szert kiemelt szerepre.

Forrás: http://skymovies.sky.com

A Kedvencek temetőjében az új otthonba költöző család macskáját sajnálatos módon elgázolják. A kedves idős szomszéd segíteni akar az apának, mivel az állat igazi tulajdonosa, a család kislánya nagyon siratja a cicát. A megoldásnak egy ősi indián temetkezési terület tűnik, a helyi kisállattemetőn túl. Miután itt hantolják el a macskát, az másnap visszatér a családhoz – igaz, kicsit átalakult formában. És ez még csak a bevezetés a későbbi, még borzalmasabb történések elé…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.