Szeptember 4-én, az eredeti premier után 35 évvel a magyar mozik újra bemutatták A nyolcadik utas: a Halál című Ridley Scott-klasszikust, melyben kulcsfontosságú szerep jut egy cicának. A macska figuráját a kultikus sci-fin kívül is rengeteg filmben használták, horrortól az animáción át egészen vígjátékig.

Melyek a legfontosabb filmes cicafelbukkanások? Itt megnézheted mindet!

A Life.hu választása: CHURCH (KEDVENCEK TEMETŐJE)

Horrorfilmekben többször is előkerül a macska mint vészjósló figura, sőt gyakran ennél többről is szó van – Dario Argento Infernójában például van egy rémes macskatámadás-jelenet. Még ennél is fontosabb horrorfilmes megjelenése az állatnak a Stephen King regényén alapuló 1989-es film, melyben egy Winston Churcill után Church-nek becézett cica tesz szert kiemelt szerepre.

Forrás: http://skymovies.sky.com

A Kedvencek temetőjében az új otthonba költöző család macskáját sajnálatos módon elgázolják. A kedves idős szomszéd segíteni akar az apának, mivel az állat igazi tulajdonosa, a család kislánya nagyon siratja a cicát. A megoldásnak egy ősi indián temetkezési terület tűnik, a helyi kisállattemetőn túl. Miután itt hantolják el a macskát, az másnap visszatér a családhoz – igaz, kicsit átalakult formában. És ez még csak a bevezetés a későbbi, még borzalmasabb történések elé…