Világméretű járvány a filmvásznon is – avagy miért szeretjük a katasztrófafilmeket?

Rene Russo járvány Dustin Hoffman vírus katasztrófafilm filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben mindenhol az egyre terjedő, rettegett Eboláról hallani, a filmeseket évről évre megihleti a téma. Elevenítsd fel velünk a filmtörténelem legemlékezetesebb katasztrófafilmjeit!

A filmtörténelem pusztító járványokról szóló legnagyobb filmjeiért és a tanulságokért kattints IDE!

A Life.hu választása: az örök klasszikus, a Vírus

Az 1995-ös Vírus című filmet legalább egyszer (de inkább többször) mindenki látta. A rendező, Wolfgang Petersen a halálos vírus, a Motaba elleni harcot mutatja be tudósokkal a középpontban, a hadsereg aktív közreműködésével. A filmben olyan sztárok játszanak, mint Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr. vagy Donald Sutherland.

Forrás: AFP

Miért izgalmas még ma is a film?

Mert a klasszikus katasztrófafilmek nyomvonalán halad, egy csipetnyi mindig aktuális paranoiával fűszerezve a már sokszor látottakat. A filmben Motabának nevezett vírus például nagyon hasonlít az ebolára...

Tánc, dizájn és gasztrokultúra - ínyenceknek és haladóknak http://www.life.hu/kult/20141008-kulturalis-programajanlo-oktober-9-es-15-kozott.html Rövidülnek a nappalok, és hosszabbodnak a sötét esték. Használd ki a hétvégéket, és látogass el minél több helyre, hogy egy kicsit kikapcsolódhass! Amíg a németek az Oktoberfesten mulatnak, mi sem maradhatunk programok nélkül. Kult -- Híres újságírók mocskos ügyei a moziban http://www.life.hu/kult/20141007-filmosszeallitas-hiresen-piszkos-ugyekben-nyomozo-ujsagirokrol-akiket-megorokitett-a-filmvaszon.html Jobb, ha hallgatsz - az ezen a héten bemutatásra kerülő film címéül szolgáló mondatot gyakran hallhatjuk a moziban, pláne olyan újságírókról szóló történetekben, akik ronda ügyek után kutakodnak. Összegyűjtöttük közülük azokat, akik nemcsak a filmekben, de a valóságban is feltártak olyan üzelmeket, amik aztán mozivászonra kívánkoztak. Kult Origo Für Anikó és Kováts Adél a Terápia második évadában http://www.life.hu/kult/20141008-fur-aniko-szineszno-es-kovats-adel-szineszno-a-macsai-pal-oldalan-a-hbo-terapia-cimu-sorozat-masodik.html Für Anikó régi szereplő, aki a második évadban is visszatér. Kováts Adél viszont új karaktert hoz a sorozatban és felkavarja majd a Mácsai Pál által alakított Dargay András pszichológus életét. Kult --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.