Kihirdették a Golden Globe-jelölteket

Forrás: AFP/Mark Davis -
jelölés Birdman Golden Globe-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film kapta a legtöbb, összesen hét jelölést a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezetének Golden Globe-díjaira.

Alejandro González Inárritu mexikói rendező filmje a vígjáték vagy musical kategóriában száll versenybe A Grand Budapest Hotel, a Vadregény, a Büszkeség és bányászélet, valamint a St. Vincent című filmekkel. A legjobb drámai film kategóriájának jelöltjei között van a Sráckor, a Foxcatcher, a Kódjátszma, a Selma és A mindenség elmélete – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/Mark Davis

Az Arany Glóbuszt odaítélő Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségének bejelentése szerint a Sráckor és a Kódjátszma is öt-öt jelölést zsebelt be a filmes kategóriákban. A nap egyik legnagyobb meglepetése A Grand Budapest Hotel, amely a vígjáték kategória mellett Ralph Fiennes révén a legjobb színész, míg Wes Anderson révén a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendező kategóriában is versenybe száll. A Golden Globe-díjakat január 11-én adják át Beverly Hillsben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.