Elárverezik A Nagy Gatsby első kiadásának dedikált példányát

Forrás: InterCom -
dedikálás árverezés A nagy Gatsby könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nagy  Gatsby című bestseller első kiadásának a szerző, F. Scott Fitzgerald  által dedikált példányára lehet licitálni júniusban.

Az árverést szervező Bonham aukciósház szerint az ár akár a 100 ezer dollárt (27 millió forint) is elérheti. Fitzgerald az 1925-ben megjelent példányt kollégájának, Harold Goldmannak dedikálta, aki a regény írására inspirálta - tette közzé honlapján a Bonham a hétvégén. Az árverésre bocsátott könyvben ez áll:

"Köszönettel Harold Goldmannak, e történet eredeti Gatsbyjének, mert megengedte nekem, hogy a múlt ezen titkait feltárjam".

A nagy Gatsby Forrás: InterCom

A Nagy Gatsby címszereplője egy rejtélyes milliomos. A történetet több alkalommal megfilmesítették, utolsó, 2013-as amerikai változatában a főhőst Leonardo DiCaprio játszotta. Az árverést június 16-án tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.