Az ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb: a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popcornt vagy a krokodilt.

Már zajlik a Gourmet Fesztivál, ahol vasárnap estig kóstolgathatsz mindenféle finomságot.

Azt gondolnánk, hogy a krokodil eszi meg az embert, nem pedig fordítva. Ez a tétel a Gourmet Fesztiválon megdőlni látszik, ugyanis a Hotel Corinthia standján ott a crocoroll, azaz egy krokodilhúsból készült különlegesség.

Forrás: Thinkstock

A hotel séfje, Bolyki Péter szerint  „a lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő.” Az idei Gourmet főszereplője persze egy kevésbé vérengző fenevad, a csirke, azaz a paprikás csirke, aminek válzozatos formáival találkozhatunk a gasztrofesztiválon.

Persze, aki nem szereti a csirkét, talál mást, nem is akármit. A Delizia Gourmet & More - egyebek mellett - vodkás kecskesajtkrémet ad kovászos kenyérben, az Anyukám Mondtánál lesz borjúszegy banh mi, ami tulajdonképpen egy vietnámi szendvics. A Fazsaládé kínálatában pedig ott a “citromdisznó”. Erre még jöhet a bodzás zsendelicnyalóka, a Chianti Étterem standján, amit leöblíthetünk egy algás uborkaszörppel, a Salonnál. De ezzel még csak a töredékét jártuk végig a Gourmet Fesztiválnak, ahol tulajdonképpen megkóstolhatjuk egész Magyarországot, és mindenből a legjobbat.