10+1 dolog, ami Kínában nagyon más, mint idehaza

Kína Magyaroroszág Szelfi (tévéműsor) kultúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szelfi szerelmespárja, Karsai Kata és Erdész Tamás Kínában próbálnak boldogulni.

A RTLII sztárja, Kata elmeséli, mik azok a dolgok, amik Kínában nagyon különböznek az itthon megszokottaktól.

Karsai Kata és Erdész Tamás. Forrás: RTL

10+1 dolog, ami Kínában nagyon más, mint idehaza

1. A természeti adottságok, a növények sokkal szebbek.

2. Minden épület kocka alakú, kevés a díszítőelem, minden funkcionális.

3. Angolul semmi nincs kiírva, csak kínaiul.

4. Nem látszik a kék ég, mindig felhők vannak.

5. Sokkal olcsóbb a taxi, ezer forintnak megfelelő összeg felett soha nem utazunk taxival.

6. Az ételeknek nem csak az íze, az állaga is nagyon más, minden egy fura lében úszik. Ez a lé nem szósz, hanem valamiféle víz, aminek olajos a teteje.

7. A szagok az utcán számomra a dögszagra hasonlítanak.

8. A kisgyerekek fenekénél ki van vágva a pelenka, ritkán cserélik, így tudják intézni a dolgukat.

9. A bulikat a siófoki partikhoz tudnám hasonlítani. Nincsenek alternatív kocsmák, ahova be lehetne ülni egy italra, leginkább csak diszkók vannak.

10. A diszkók felszolgáló lányainak kötelező meginnia húzóra az italokat, amikre a vendégek meghívják őket. A helyi maffiózóknak az a szórakozása, hogy ezeket a lányokat hányásig itatják.

10+1: Sokkal pozitívabbak az emberek. Szinte mindig bólogatnak, a kultúrájuk része, hogy nem mondanak nemet.

Nézd meg II. Erzsébet és Fülöp herceg esküvői videóját!http://www.life.hu/kult/20150724--ii-erzsebet-es-fulop-herceg-eskuvoi-videoje-elokerult.htmlHa rajongsz az angol királyi családért, akkor biztosan szívesen meglesed, milyen is volt II. Erzsébet és Fülöp herceg 1947-es esküvője.Kult--Kihagyhatatlan! Gálvölgyi János elszavalja a Bulibáróthttp://www.life.hu/kult/20150723-galvolgyi-janos-elszavalja-kis-grofotol-bulibarot.htmlGálvölgyinek, Gálvölgyinek, Gálvölgyinek pam-pam!Kult--Minden idők legjobb szereposztásával büszkélkedhet az új James Bond-film - itt az első trailer!http://www.life.hu/kult/20150723-minden-idok-legjobb-szereposztasaval-buszkelkedhet-az-uj-james-bond-film.htmlNovember 6-tól látható itthon a legújabb James Bond-film, amelynek szereposztása parádés. És az előzetese is lebilincselő.KultOrigoPátkai Rozina harmadszor is amerikai zenei díjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20150721-patkai-rozina-enekesno-harmadszor-is-amerikai-zenei-dijat-kapott.htmlHarmadszor is megkapta Pátkai Rozina a független előadókat értékelő rangos amerikai elismerést, az Independent Music Awardsot (IMA).KultOrigoTom Cruise Bécsbe jön - Lezárják miatta a belvárosthttp://www.life.hu/kult/20150721-tom-cruise-becsben-tartja-legujabb-filmjenek-a-mission-impossible-otodik-reszenek-preimerjet.htmlPár napon belül világsztárok lepik el az osztrák fővárost, Tom Cruise új filmjének világpremierjét ugyanis csütörtökön Bécsben tartják. Az esemény miatt már szerdától lezárják a belvárost.Kult--Ilyen Nick Cave legborzalmasabb napjahttp://www.life.hu/kult/20150715-nick-cave-legborzalmasabb-napja-amikor-meghalt-tizenot-eves-fia.html„Senki nem ismerheti a saját történetét, hiszen ő maga a történet főszereplője” – így fogalmazott az Nick Cave a róla szóló filmben. Ő maga sem ismerte a saját történetét, nem láthatta előre 15 éves fia halálát. Ha látta volna, nem engedte volna fel arra a bizonyos sziklára, amelyről fia 2015. július 15-én lezuhant.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.