Középső ujjal nyilvánított véleményt Gálvölgyi János – megszólalt az érintett is

Fotó: Bielik István - Origo -
Gálvölgyi János színház vélemény Heti Hetes obszcén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben, a Heti Hetes egyik adásában Gálvölgyi János obszcén kézmozdulattal illette a Színházi Dolgozók Szakszervezetét. A középső ujj felmutatását nem hagyta szó nélkül a szervezet elnöke: nyílt levélben írta le minderről a véleményét. 

Kedves János!

Sajnálattal voltunk tanúi annak, amint nemrégiben a Heti Hetes című tv-műsorban – egy félreérthetetlen, és nem túl hízelgő, mi több, durva kézmozdulattal beintettél – véleményt formáltál a Színházi Dolgozók Szakszervezetéről. A SzíDoSz elnökségét, melynek jelentős művészek is tagjai, bánthatta ez a megnyilvánulásod, nem beszélve a tagságról. Természetesen szíved joga véleményt alkotni, de mivel nem vagy tagunk, szeretném, ha reálisabb képet alkotnál rólunk, ezért figyelmedbe ajánlom az alábbiakat:

Fotó: Bielik István - Origo

Közel 100 esztendős szakszervezetünk határozatlan időre alakult, a Pest megyei vármegyeház dísztermében tartott alakuló kongresszussal, 1919. április 17. napján, Magyar Színészek Országos Szakszervezete néven. A Szakszervezet alapító tagja a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének (MSZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF). A Szakszervezet tagja a Színészek Nemzetközi Szervezetének (International Federation of Actors, FIA). A Szakszervezet alapvető feladata a színművészet és a társult szakmák területein feladatot vállalók általános érdekképviselete, tagjainak érdekvédelme és érdekérvényesítése. 1999 óta működik a Pécsi Ildikó kezdeményezésére létrejött Segítsünk Alapítvány a munkanélküli tagjaink megsegítésére. Az Alapítványnak köszönhetően számos bajba jutott tagunkon tudtunk segíteni. Köszönet azon Kossuth-díjas színművészek nagylelkűségének, akik érdemesnek tartották a Színházi Dolgozók Szakszervezetét arra, hogy támogassák az Alapítványt, mi több, hogy végrendeletükben nagyobb összeget hagyományozzanak az Alapítványra. A levél folytatását ITT olvashatod.

A SzíDoSZ elnöksége nevében, barátsággal: Mihályi Győző, elnök

Kíváncsian várjuk, Gálvölgyi János vajon reagál-e a nyílt levélre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.