Ez a francia fiú készítette a párizsi merénylet után milliók által posztolt képet

Forrás: Facebook/ Jean Jullien -
Párizs merénylet Eiffel-torony Pray for Paris békejel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Politikusok, hírességek, hétköznapi emberek posztolták a Pray for Paris hashtaggel azt a rajzot, amelyen az Eiffel-torony látható békejellé alakítva. Most az is kiderült, ki alkotta meg a péntek esti terrortámadások szimbólummá vált képet.

A 129 halálos áldozatot követelő párizsi merénylet után a közösségi médiát pillanatok alatt elárasztották a megrendült és részvétnyilvánító kommentek. A legtöbbet posztolt kép az Eiffel-tornyot békejelként ábrázoló rajz lett, amit egy párizsi művész, Jean Jullien készített.

Forrás: Facebook/ Jean Jullien

A minimalista illusztráció néhány órával a vérengzésről szóló első hírek után már meg is jelent a közösségi médiában. Jean a merénylet idején nem tartózkodott Párizsban, de hollétéről a nagysikerű rajz miatt nem is mert nyilatkozni a lapoknak.

Forrás: Facebook/ Jean Jullien

„A hír hallatán csak az járt a fejemben, hogy a szeretteimet mielőbb utolérjem. Miután megnyugodtam, hogy mindenki jól van, leültem egy fehér papír mellé. Művészként gyakran grafikusan reagálok a körülöttem lévő eseményekre” – mondta a fiú, akinek az alkotását a legtöbb amerikai híresség Instagram-oldalán is megtalálhatod. „Ahogy az ecsetet a papírra tettem, rögtön ez jött ki. Túl sok az erőszak és a tragédia világban. Békét szeretnénk” – nyilatkozta Jean.

Sokkoló! Magyarországon át érkezhetett az egyik párizsi merénylő

Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak - értesült a vijesti.hr. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.