Liza, a rókatündér magyar film fődíj film díj Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje nyerte a fődíjat az európai filmek Essonne-ban megrendezett fesztiválján. A filmnek ez a huszadik nemzetközi fesztiváldíja - közölte a Magyar Filmunió.

Tíz európai mozifilm volt először látható Franciaországban a november 22-én véget ért Cinessonne fesztivál versenyprogramjában, köztük a Liza, a rókatündér. Az idén 17. alkalommal megrendezett Essonne-i fesztivál díjkiosztója a párizsi terrortámadások miatt elmaradt, ezért csak most hozták nyilvánosságra a díjazottakat: a fődíjat, melyről a közönség döntött, Ujj Mészáros Károly alkotása nyerte.

Forrás: Sándor Katalin

A közlemény kitér arra is, hogy már számos ország filmforgalmazója megvásárolta a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan Japán, Tajvan, Csehország, Szlovákia, Izrael, Lengyelország, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a magyar filmet.

A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Az abszurd romantikus vígjáték nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 127 ezren váltottak rá jegyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.