Kitüntették a Harry Potter szülőanyját, J.K. Rowlingot

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen -
J.K. Rowling kitüntetés könyv Harry Potter író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai PEN/Allen Alapítvány az irodalom szolgálatáért adományozott díjával tünteti ki a brit írónőt. Az irodalmi és emberi jogi csoport tavaszi New York-i gáláján, május 16-án adja át a díjat a Harry Potter-könyvek szerzőjének. 

Az alapítvány indoklásában kiemelte, hogy Rowling nemcsak a szólásszabadság pártfogójaként érdemelte ki a díjat, hanem jótékonysági tevékenységéért is.

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Rowling alapította a gyógyíthatatlan betegség, a szklerózismultiplex-kutatásokat támogató Volant alapítványt,

és ő hozta létre a Lumos nevű nonprofit szervezetet, amely intézetbe adott gyermekek és családjuk egymásra találásában segédkezik. A brit írónő közölte: nagy megtiszteltetés számára, hogy megkapja ezt a díjat, és hogy munkájának erkölcsi értékét az a szervezet ismeri el, amelyet oly nagyra becsül. "Régóta támogatom a PEN-t, amely felbecsülhetetlen munkát végez a bebörtönzött írókért és a szólásszabadság védelmében" - tette hozzá. Az irodalom szolgálatáért adományozott díjat korábban olyan neves amerikai és brit íróknak ítélték oda, mint Philip Roth, Toni Morrison, Salman Rushdie és Tom Stoppard.

Pikali Gerda bírja a megkötözésthttp://www.life.hu/kult/20160126-pikali-gerda-birja-a-megkotozest.htmlA Játékszín új darabjában Németh Kristóf mellett Pikali Gerda alakítja a másik főszereplőt, aki egy felvonáson keresztül megkötözve játszik majd. Kult--7+1 film, amikért Leonardo DiCapriónak kijárna az Oscarhttp://www.life.hu/kult/20160119-7-1-film-amikert-leonardo-dicaprionak-kijarna-az-oscar.htmlHiába generációja legkiemelkedőbb színészeinek egyike, hiába játszott pazar szerepeket, hiába jelölték többször, Leonardo DiCapriónak még mindig nincs Oscar-díja, az ezen való poénkodás pedig lassan az internet leggazdagabb mémforrásává növi ki magát. Leo idén újra nekifut A visszatérővel, de mi addig is megmutatjuk: mi mindenért érdemelte volna már meg eddig is az Oscart. Kult--Világsztárok a legcikisebb reklámfilmekbenhttp://www.life.hu/kult/20160119-vilagsztarok-shakira-pierce-brosnan-hugh-jackman-kevin-coster-ashton-kutcher-antonio-banderas-uma.htmlVajon miért vállal el egy felkapott hollywoodi világsztár egy reklámfilmszerepet? Pénzért! Érkezik hamar a kézenfekvő válasz. De valóban szüksége van Antonio Banderasnak, Kevin Costnernek, Shakirának vagy éppen Uma Thurmannek egy ilyen munkára? A helyzet úgy fest, még a legnagyobbak közül is sokan gondolják úgy: van az a pénz, amiért korpásodhat a hajuk… Érthető vagy szánalmas próbálkozások? A világ legégőbb másfél percei következnek. KultAFPDiCaprio testét medve marta sebek borítják - Durva fotó!http://www.life.hu/kult/20160119-leonardo-dicaprio-testet-medve-marcangolta-szet-durva-foto-a-sztarrol-a-visszatero-forgatas.htmlA színész maszkján több mint öt órán keresztül dolgoztak a film sminkesei. Az eredmény elképesztőre sikeredett! Kult--Íme, egy 12 éves fiú elsöprő kritikája a Saul fiáról - Videó!http://www.life.hu/kult/20160114-a-saul-fia-tarol-kulfoldi-kritika-egy-kisfiutol-nemes-jeles-laszlo-filmje-elkepeszto-video.htmlNemes Jeles László Golden Globe-díjjal jutalmazott művét az egész világ imádja. Egy kanadai kisfiú is megnézte a magyar produkciót és szó szerint el volt tőle ájulva. KultOrigoŐrület! Közel 300 ezer forintba kerül a világ legdrágább fánkjahttp://www.life.hu/kult/20160115-ime-a-vilag-legdragabb-fankja-bjorn-de-la-cruz.htmlHallottunk már milliókat érő borokról, pezsgőkről, nagyon drága steak-ről, ám egy közel 300.000 Forintot kóstáló fánk azért kiveri a biztosítékot... Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.