Ma 57 éves a Barbie baba - Boldog születésnapot!

Forrás: Thinkstock -
alkotás Barbie baba játék feltaláló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
57 éves minden gyerek kedvence: a Barbie baba! Boldog szülinapot, Barbie!

A Barbie babák előállítója a Mattel Inc; az 1959-ben indított játék mai napig jelentős bevételi forrása. A teremtőjének egy amerikai üzletasszonyt, Ruth Handlert (1916-2002) tartják, akit egy német baba, a Bild Lilli ihletett meg.

Forrás: Thinkstock

Ruth Handler lánya, Barbara játékát figyelve vette észre, hogy gyermeke szereti a papírbabákat felnőtt ruhákba öltöztetni. Abban az időben a legtöbb gyermekjátékbaba gyermeket ábrázolt. Ruth ezt a piaci rést felfedezve megosztotta elképzelését egy felnőtt öltöztetőbabáról férjével, aki a Mattel játékvállalat egyik alapítója volt. A férfi azonban nem látott lehetőséget az ötletben.

Az első Barbie baba fekete és fehér zebracsíkos úszódresszt és lófarokba fogott frizurát hordott. Két verzióban volt kapható: szőke és barna hajjal. A baba, mint "Tinédzser divat-modell" került forgalomba, a ruháit a Mattel divattervezője: Charlotte Johnson kreálta. Az első Barbie-kat Japánban gyártották le, a ruháikat is ott varrták. Az első évben körülbelül 350 000 darabot adtak el, összesen több mint 800 millió darabot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.